< >
🐇 TIPS: Bli med i påskekonkurransen min - vinn snop og flaxlodd
Annonse:

De 9 beste reiseappene som er helt gratis

De 9 beste reiseappene som er helt gratis Skal du reise til utlandet i sommer, er det ganske sikkert en ting du absolutt garantert tar med deg: nemlig mobiltelefonen. Jeg har satt sammen en enkel oversikt over hvilke apper jeg synes du som utenlandsferierende bør ha på telefonen din - de appene har i alle fall jeg.

I «gamle» dager var man avhengig av kartbøker, reiseguider og å oppsøke turistinformasjoner når man var på ferie og lurte på noe. I dag er det enkelt – de aller fleste av oss har en smarttelefon med mulighet for å installere smarte apper som hjelper oss med både det ene og andre.

Det er selvsagt individuelt hvilke apper du synes det er bra å ha tilgjengelig, men jeg har i alle fall tenkt å presentere min toppliste over apper beregnet på ferieturen.

Tips 1: Nødnummer-appen til Sjømannskirken

At Sjømannskirkens medarbeidere hjelper nordmenn i små og store kriser i utlandet er vel noe de fleste vet. Men Sjømannskirken har også en egen app som gjør utenlandsoppholdet tryggere. Der kan du selv legge inn informasjon om kontaktpersoner, din reiseforsikring. I tillegg finner du nødnumrene i det landet du befinner deg.

Du går selvsagt ut fra at ingenting skjer med deg i ferien, men det er viktig å være forberedt. Appen er enkel, inneholder bare det viktigste og koster selvsagt ingen verdens ting.

Tips 2: Appen til mobiltilbyderen din

Jeg håper ikke at du tror at du kan bruke ubegrenset med mobildata i utlandet – bare fordi fri roaming har blitt et begrep. Du må selvfølgelig holde deg innenfor de begrensningene som mobilabonnementet ditt innebærer.

Og derfor er det viktig å følge med på hvor mye mobildata du bruker når du er i utlandet – glem heller ikke at de fleste appene til mobiltilbyderne kun oppdateres en eller et par ganger i døgnet for å vise deg hvor mye mobildata du har brukt.

Tips 3: Bruk en app for å finne trådløse nett

Selv med fri roaming er det kjekt å kunne koble seg til gratis, trådløse nettverk – og selvsagt bruker vi ikke disse til å logge på nettbank eller andre viktige ting. Dersom du finner få steder som byr på gratis Wifi, kan det være kjekt å bruke en app som geleider deg i riktig retning. Det er utrolig hvor mange som er flinke til å legge inn gratisnettverk på dugnad.

Jeg selv bruker WiFi Map, men en app som WifiMapper gjør også susen. Disse tjenestene viser vei til millioner av trådløse nett i hele verden – og alle kan du koble deg på gratis. Det hender selvsagt at noen oppføringer er utdaterte, men da er det bare å prøve neste!

Tips 4: Holde orden på bookinger, flyreiser og slikt

Før printet vi ut alt mulig av bookinger, kvitteringer og slikt for å ha noe å slå i bordet med dersom noe uforutsett skulle skje eller vi skulle huske når neste reise skulle skje. I dag videresender jeg alt av e-poster med flytider, hotellbookinger osv. til nettjenesten Tripit eller f.eks. Passbook til iPhone.

Med Tripit har jeg god oversikt over alt jeg har booket. Nå er det jo ikke akkurat sånn at jeg reiser mye, men jeg er glad for å spare både papir og blekk i skriveren. Tipper at folk som reiser mye setter umåtelig pris på slike organiseringsapper.

Tips 5: Få hjelp til å lage pakkeliste

Skal du avgårde mer enn en kjapp helgetur, er det alltid smart å lage en pakkeliste. Selvsagt kan du stole på minnet ditt og skrive ned alt på en papirlapp. Men jeg synes det er en god hjelp å bruke PackPoint – en app som lager pakkelisten for deg avhengig av hvor du skal, hvor lenge du blir borte og hva slags reise du skal på-

Du kan selvsagt fjerne ting fra listen eller føye til noe. Deretter er det enkelt å huke av for hver ting du pakker for å ha full oversikt.

Tips 6: Finn frem med en god kart-app

Du er kanskje vant til å bruke Google Maps for å finne frem via telefonen din, men jeg har lagt min elsk på en annen app – nemlig Maps.me. Det er fordi jeg synes det er mye enklere å laste ned kart på forhånd, sånn at jeg kan bruke dem offline.

I tillegg er det svært oversiktlig i denne appen å finne gater, severdigheter, spisesteder og slikt som man trenger i ferien.

Tips 7: Hvor skal man spise?

 Du er kanskje skeptisk til å bruke apper som baserer mye av sitt innhold på tilbakemeldinger fra brukere. Men når det gjelder å finne ut hvor man skal spise, er det ingenting som slår Tripadvisor. Selvsagt er det rart å se et og samme spisested får supre og elendige vurderinger, men husk at smaken er som baken.

Det gjelder å lese mellom linjene og foreta et eget valg. Jeg innrømmer gjerne at jeg ser på rankingen, men ellers leter jeg gjerne etter en kombinasjon av billig, beliggenhet og type mat som serveres.

Tips 8: Hold rede på valutakurser og omregninger

Det er ikke alltid like lett å holde rede på hva et kronglete beløp i en fremmed valuta koster i norske kroner, og da er det kjekt å ha en enkel valutakonverter. Jeg bruker den velkjente XE Currency.

Husk å oppdatere valutakursene før du reiser, så slipper du å bruke unødig mobildata for å gjøre det underveis.

Tips 9: Greit å kunne litt språk

Med Duolingo kan du lære deg en glose eller to på spansk, tysk, fransk eller et helt annet språk – allerede før avreise. Lær deg enkle fraser du kan bruke på ferieturen, eller bruk appen til å friske opp gamle språkkunnskaper. En morsom og enkel måte å lære språk for både store og små.

Har du flere gode forslag til bra apper som er nyttig å ha på telefonen i ferien, setter jeg stor pris på om du tipser meg i kommentarfeltet. 

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt innen gjerrigknarkens blogg?