< >

Nå kan det bli vanskeligere og dyrere å handle på nett

Nå kan det bli vanskeligere og dyrere å handle på nett Et flertall på Stortinget går inn for å utrede å fjerne momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet. Dermed blir det både vanskeligere og dyrere å handle på nett. Du bør benytte anledningen før det er for sent.

Tirsdag formiddag ble det klart at et flertall i Stortingets finanskomite går inn for å utrede å skrote momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet, heter det i en melding fra Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det betyr at du snart kan måtte betale merverdiavgift på hver eneste krone for varer du bestille på nettet fra utlandet. Det gjelder f.eks. brus og godteri, klær, helse- og kroppspleieprodukter og andre ting som nordmenn pleier å kjøpe fra utlandet.

Når kommer momsfritaket til å forsvinne?

Vedtaket innebærer at regjeringen må utrede hvordan man kan få fjernet momsfritaket i forbindelse med statsbudsjettet for neste år - dette legges frem til høsten. 

Dermed kan momsfritaket tidligst forsvinne til nyttår, men muligens tar det noe lenger tid siden hele saken må utredes. Her gjelder det å finne en ny ordning for kjøp fra utlandet - sannsynligvis vil det hele ende i en ordning der forbrukeren selv melder om bestillinger på nett og betaler moms og toll gjennom en digital tjeneste via posten.

Pleier du å bestille varer fra utlandet?

Da anbefaler jeg ganske enkelt å bestille momsfritt (under 350 kroner) så lenge det er mulig, og ikke minst sørge for å fylle opp med eventuelle varer du trenger før politikerne "lukker" muligheten...

Foto: Dreamstime