Coca-Cola lanserer julebrus

Foto: Coca-Cola Company
Foto: Coca-Cola Company
Coca-Cola prøver seg på det norske julebrusmarkedet, men det spørs om folks vaner og tradisjoner lar seg endre så lett.

Det hører til sjeldenhetene at selskapet skreddersyr produkter kun med tanke på norske forbrukere. Men det er det som nå skjer, når drikkevaregiganten kaster seg inn i det norske julebrusmarkedet med «Julestemning».

- Coca-Cola er for mange den originale julebrusen, men vi ønsker å tilby forbrukerne flere valgmuligheter. Julebrus har blitt en viktig førjulstradisjon for nordmenn, og nå syntes vi det var på høy tid å lage vår egen variant av den norske drikken, sier Karen Huffman, Country Manager for Coca-Cola Norge i en pressemelding.

Brun eller rød?

Det er mange sterke meninger om julebrusen her til lands, og diskusjonene går mellom byer og landsdeler om ting som farge og smak. Skal den være rød eller brun? Skal den smake bringebær eller fruktchampagne? Det er dette julebruslandskapet Coca-Cola har tatt utgangspunkt i når de lanserer sin egen variant – «Julestemning». Hverken smaken eller fargen til den nye julebrusen til Coca-Cola er nemlig tilfeldig.

– Da vi skulle lage en norsk julebrus startet vi med å smake oss gjennom de mest populære julebrustypene her til lands. Deretter utviklet vi vår helt egen variant av den brune julebrusen. Den har en særegen vaniljesmak som gjør at den skiller seg ut blant alle de andre alternativene, forteller Huffman.

Hun kan også avsløre at den nye julebrusen kom veldig godt ut i smakstestene Coca-Cola gjennomførte da nyheten ble utviklet.

Julebrusen «Julestemning» kommer til utvalgte butikker i ukene framover, og vil i første omgang være tilgjengelig på 1,25 liters flasker – perfekt til å deles.

Aktuelle saker fra den siste tiden: