Reagerer på Kiwis smaksgaranti på brød

Foto: Gjerrigknark.com
Foto: Gjerrigknark.com
Kiwi lanserte nylig nye brød i sitt sortiment og innførte samtidig en smaksgaranti som innebærer at du kan bytte brødet dersom du ikke liker det eller ikke er fornøyd. - Dette oppfordrer til matsvinn, mener Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.

Harald Moskvil, landbrukspolitisk talsperson i Miljøpartiet De Grønne, er enig med Gjerrigknarken Rune og uttaler til Nettavisen:

- Det er ganske problematisk. Dette høres jo ut litt ut som at man setter matsvinn i system. Det er bra for forbrukerne at de gir en garanti, men konsekvensene her virker ganske åpenbare, sier han til Nettavisen.

Han mener det ikke hjelper at brødet gis til grisene, for norsk matproduksjon skal gå til menneskemat og ikke til dyrene. - Det fremstår som en smart løsning, men det resulterer i matsvinn, sier Moskvil.

Kommunikasjonsrådgiver Nora Helgesen i Kiwi uttaler til avisen at forbrukerne ikke trenger å ta med seg brødet tilbake til butikken - det holder med kvittering eller brødposen.

- Da jeg selv testet smaksgarantien nylig, måtte jeg levere tilbake brødet, så her er det tydelig at den ene hånden ikke vet hva den andre gjør, mener Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.

Han påpeker at ordlyden i smaksgarantien faktisk krever at man tar med brødet tilbake:

"Smaksgarantien på alle de nye brødene i Bakerens utvalgte og Våre groveste brød-seriene vil gjelde ut hele 2020. Liker du ikke, eller er du ikke fornøyd med et av de nye brødene, tar du det med tilbake til butikken der du kjøpte det og bytter i et hvilket som helst annet brød."

OPPDATERING: Kiwi har nå endret teksten i sin smaksgaranti! Nå står det "Man trenger ikke å ta med brødet tilbake, det holder med kvitteringen eller brødposen!

Aktuelle saker fra den siste tiden: