Vista Ultimate gratis i fire måneder?

TIPS: Du kan prøve Vista i 30 dager uten å angi produktnøkkel. Men visste du at du kan utvide prøveperioden med ytterligere tre måneder?

Publisert
Sist oppdatert

Med lanseringen av Windows Vista ble det for første gang mulig å installere operativsystemet uten å angi produktnøkkel.

En slik åpning gir deg mulighet til å evaluere Windows og programmene gratis i en prøveperiode, som i utgangspunktet er satt til 30 dager.

I denne perioden får du tilgang til all funksjonalitet uten noen form for begrensninger. Du kan også laste ned og installere alle oppdateringene fra Windows update, noe som absolutt er å anbefale for å få den beste Vista-opplevelsen.

Før utløpet av prøveperioden må du både angi en gyldig produktnøkkel og aktivere operativsystemet for å få glede av det videre. Hvis du ikke gjør det, vil Windows gå over i såkalt redusert modus, der de fleste funksjonene vil være deaktiverte.

Utvide prøveperioden tre ganger

Det er imidlertid mulig å nullstille prøveperioden tre ganger, slik at du totalt kan prøve operativsystemet i inntil 120 dager (fire måneder) fra du først installerte det. Det skulle gi deg god tid til å finne ut om Vista er det rette valget for deg.

Det eneste du da behøver å gjøre, er å trykke på Start-knappen (Windows-symbolet), og i søkefeltet skriver du command og trykker ENTER. I boksen som dukker opp skriver du ganske enkelt slmgr -rearm og trykker ENTER igjen. Etter noen sekunder vil du få opp denne boksen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.