– Det har jo vært en del negativ omtale om Lisleby i mediene de siste dagene, så vi vil gjerne fortelle om et bra tilbud som vi er stolte over å ha på Lisleby, sier Nils Malcom i Lisleby Fotballklubb, og sikter til TV 2s reportasje om «Terrorgata i Fredrikstad».

LES OGSÅ: Sju av drøyt 60 norske syriafarere bodde i Lislebyveien

Malcolm forteller fotballklubben, i samarbeid med Telenor og Fotballforbundet, hver tirsdag og torsdag arrangerer gratis fotballaktivitet for alle barn i barneskolealder på Lisleby.

– Her er alle velkomne, og vi har barn fra omtrent alle verdenshjørner på treningene vi arrangerer. Vi har lyst til å skape bedre integrering og samhold, sier Malcolm.

LES OGSÅ: Det kommer så nært innpå

Alle får likt utstyr

Alle barna som deltar på aktivitetene på Lisleby Stadion får også utdelt en komplett treningsdress og en egen bag til odel og eie.

– På den måten har alle barna likt utstyr og det er ingen som ikke kan delta fordi foreldrene kanskje ikke har råd til å kjøpe treningstøy til dem, sier Malcolm.

Fotball Fritid, som tilbudet heter, lar barn få spille fotball på egne premisser. Det er alltid voksne til stede, men de griper kun inn hvis noen har behov for hjelp.

Det er ingen som ikke kan delta fordi foreldrene kanskje ikke har råd til å kjøpe treningstøy

– Barna spiller løkkefotball og har det morsomt på banen. Hvis det er noen som trenger hjelpe til noe, det er da vi kommer inn i bildet. Ellers er vi bare der og passer på, smiler Malcolm.

– Veldig givende å se på

Prosjektet, som ble startet opp i oktober i år, har til nå vært en kjempesuksess.

– Så langt har vi hatt over 180 barn innom, og over 60 av dem har vært jenter. Det er vi veldig godt fornøyd med, fortsetter Malcolm.

 Det er veldig givende og gøy å se så mange barn løpe rundt og ha det morsomt og kose seg

Flere av barna kommer sammen med en lærer fra SFO og får være med å spille med andre barn fra Lisleby.

– Det er veldig givende og gøy å se så mange barn løpe rundt og ha det morsomt og kose seg. Det gjør at det hele blir verdt det. I tillegg er dette en viktig sosial faktor for vårt område, og et åpent tilbud til alle barn på Lisleby i barneskolealder.