Utgått sak:

Telefoniguiden: Spar penger på innenlandssamtaler

Motta varsel om nye velkomstgaver på gjerrigknark.com:


Du trodde kanskje at det å finne frem til billigste mobilleverandør tilpasset ditt forbruk på telepriser.no holder for å få lavest mulig telefoniregning. Tro om igjen! Det finnes mange flere triks i boka som gjør at du kan spare atskillige hundrelapper per år på telefoni-tjenester!

Mobiltelefoniselskapene spekulerer gjerne i at forbrukerne stoler på telepriser.no og lager derfor sine produkter på en slik måte at de fremstår som billigst mulig der, så henter de isteden inn fortjeneste på andre områder. Eksempelvis har mang en gjerrigknark opplevd at noen få SMS-meldinger til utlandet, ventetid på kundeservicelinjer i forbindelse med en klage, eller et par telefonsamtaler på ferie har snudd opp helt opp ned på telefonregningen.

Nøkkelen til å spare penger på bruk telefonitjenester er å bryte opp forbruket ditt i de ulike tjenestekategoriene du konsumerer, og finne frem til billigste måte å få akkurat den tjenesten på. Vi har har delt opp telefoni i følgende kategorier:

 

  1. Samtaler innenlands i Norge
  2. SMS innenlands i Norge
  3. Nummeropplysningstjenester
  4. Samtaler til utlandet fra Norge
  5. SMS til utlandet fra Norge
  6. Samtaler fra utlandet til Norge
  7. SMS fra utlandet til Norge

I blogginnlegg fremover vil vi ta for oss hvordan du kan spare penger innenfor hver kategori. Når du har fått denne oversikten og vet hvordan du kan få disse tjenestene  billigst mulig, handler resten om disiplin ved bruk! Ikke fall i «jeg gjør det på billigste måte neste gang»-fella!

Denne gangen tar vi for oss den første kategorien, telefonsamtaler innenlands i Norge:

Samtaler innenlands i Norge

Mange tror at nøkkelen til bruke minst mulig penger på samtaler er å finne frem til billigste mobiloperatør, for eksempel Tele2 eller Talkmore ,og at en så kan slappe av. Dette er en sannhet med modifikasjoner – du bør også innenlands ha hodet med deg når du bruker telefonen:

 

A) Abonnementer med gratis ringetid inkludert

Dette er nok gammelt nytt for de fleste, men det gjelder å utnytte abonnement med gratis samtaletid optimalt om en først har det, men primært finne ut om dette er det billigste for deg! Ofte er det lagt opp slik at du får et visst antall samtaleminutter per måned inkludert i abonnementet. Da er det viktig å beregne minuttprisen du får fra antall minutter du faktisk ringer i gjennomsnitt per måned med månedsprisen for abonnementet. Hvis samtaleprisen blir høyere enn et annet abonnement uten inkluderte ringeminutter, skal du selvfølgelig bytte!

En annen variant av gratis samtaletid er at du kan ringe gratis innad i familien, innad i bedriften du jobber i, eller til de du ringer ofte til. Her er en tilsvarende fremgangsmåte der en ser på snittpris per minutt og sammenlikner med andre abonnementer lurt å ta med jevne mellomrom.

 

B) Spar penger med mobilsamtaler via trådløsnettverk

Er du koblet til en WLAN-sone og du har en såkalt smarttelefon åpner det seg flere muligheter. Gratistjenester som Viber og Skype lar deg ringe til andre telefonbrukere som også har disse programmene installert gratis  - og er ikke vennene dine med enda er det en smal sak å invitere de du ringer oftest til! I dette tidligere blogginnlegget her på siden viser vi deg hvordan du ringer billig med Viber.

 

C) Spar penger på samtaler til fasttelefon

Vet du at du skal ringe til noen med fasttelefon kan det være penger å spare. Mobilsamtaler er gjerne ofte billig fra mobil til mobil, og da skulle en tro at mobil til fastnett er langt billigere. Her kan en få seg en ubehagelig overraskelse – dette er nemlig ingen selvfølge.

Så hva kan en gjøre med det? Skal du foreksempel ringe en mottaker med fasttelefon og sitter ved PC bør du bruke Skype. En kan riktignok ikke bruke gratisvarianten av Skype for å ringe fasttelefoner, men man kan kjøpe seg ringeminutter etter å ha installert programmet, og dermed ringe til det vanlige telefonnettet med den. Tariffen til fasttelefoner i Norge og i utlandet er her fantastisk lav, ofte bare noen få øre per minutt. OBS: ikke fall for fristelsen til å ringe til mobiltelefoner innenlands med Skype, det er som oftest billigere med din egen mobiltelefon!

 

D) Spar penger på samtaler til femsifrede spesialnummer

Vi har alle opplevd problemer med produkter eller tjenester vi kjøper, der vi er nødt til å ringe kundeservice. Selv om det er et problem forårsaket av leverandøren tar mange av dem seg svært godt betalt når du ringer kundeservice. Har du et problem som det tar lang tid å løse går kronene fort. Det er faktisk slik at kronene går like fort selv om du kun får «ventemusikk» på øret!

Alternative telefonnummer er nøkkelordet her. Selv om selskaper markedsfører sine 5-sifrede telefonnummer som den eneste måten å ringe kundeservice på, finnes det alternative 8-sifrede telefonnummer som kundeservice kan nås på også. Et enkelt prinsipp for å spare penger her er å ringe selskapets betjente sentralbord (8-sifret nummer), og videre be om å bli satt over til kundeservice. På denne måten kan de ikke ta betalt for høy spesialnummertakst, da du kun ringte et 8-sifret nummer.

Tjenesten Tlfnr.com er en super hjelper i jakten på alternative 8-sifrede telefonnummer. På denne siden kan du søke deg frem til 8-sifrede nummer enten ved hjelp av spesialnummeret til kundeservice for det selskapet du vil nå, eller ved hjelp av selskapsnavn. Perfekt hvis det er utenfor selskapets betjente sentralbords åpningstid.

En siste mulighet er å bruke tilbudet enkelte selskaper gir om å ringe deg tilbake etter at du har ventet en viss tid. Dette er lurt kostnadsmessig, og du taper heller ikke plassen din i køen om du velger dette som et alternativ.

 

E) Samtaler til nummeropplysningstjenester

Har du ringt 1881 og titter på regningen i etterkant kan du få deg en overraskelse. Her er minuttprisen stiv! Den konkurrerende tjenesten 1888 koster også mye penger, selv om de selv mener at de er vesentlig billigere enn 1881.

Den beste strategien vi kan anbefale her er å bruke nummeropplysningtjenester på Internett, da vil du kun betale for datatrafikken dette krever. Åpne nettleseren på mobilen din og gå til eksempelvis gulesider.no, 1881.no eller liknende – her får du akkurat samme informasjon som de kan gi deg hos samtalebasert opplysningenstjenester. Penger spart på nummeropplysning er penger tjent!


Denne saken er utgått, her er noen alternativer: