Utgått sak:

Bytt strømselskap nå - spar penger på strømmen

Motta varsel om nye velkomstgaver på gjerrigknark.com:


Mange nordmenn vurderer å skifte strømleverandør, men bare rundt en av fem gjør det faktisk. Det er ingen grunn til å være trofast mot en dyr strømleverandør - særlig når du kan bytte på et blunk. Jeg gir deg informasjonen du trenger!

Enkelt råd for deg som aldri har skiftet strømleverandør: Skift!

De som aldri har byttet strømleverandør, bør skifte. Så enkelt er det. Strømtilbyderne er aller mest glad i deg som aldri har skifta. Sannsynligheten er stor for at du sitter med en strømavtale som gir masse ekstra kroner i kassa til strømselskapene.

Strømregningen din er todelt

Først litt kjapp info om selve strømregninga du får. Den består av to deler – nettleia og kjøp av selve kraften.

Nettleien får du ikke gjort noen verdens ting med. Det er avgiften du må betale til selskapet som eier kraftlinjene i det området der du bør – og det er ikke mulig å skifte nettleverandør.

Men: Når det gjelder selve strømmen, kan du velge blant en rekke forskjellige tilbydere. Og det er her det er mulig å knipe inn litt ekstra på strømregningen.

Konkurransen i strømmarkedet kan du utnytte

Konkurransen i strømbransjen er knallhard og det er mange selskaper å velge blant. Fortjenesten til selskapene har gått kraftig ned de siste årene og derfor har selskapene funnet på en rekke forskjellige strømavtaler som skal lokke oss forbrukere til å velge nettopp dem.

Det er jammen ikke lett å ha overblikket, og jeg blir ofte kontaktet av folk som lurer på hva de bør velge for å få lavest mulig strømregning.

Særlig for deg som ikke har byttet strømselskapet på noen år eller aldri har gjort, er det en god ide å skifte nå. Gamle kunder sitter gjerne igjen med gamle ikke-konkurransedyktige produkter - og leverandørene elsker slike kunder (melkekuer), og sier aldri i verden ifra selv om de selv tilbyr billigere alternativer til nye kunder.

Dette bør du gjøre for å spare penger på strømmen

Det første du burde gjøre er å sjekke dine gamle fakturaer for å finne ut hva slags avtale du har i dag og hvor mye du må betale per kilowattime. Deretter kan du gå i gang med å sammenligne med andre selskapers priser.

Forbrukerrådets strømpriskalkulator på Strompris.no er kjekk å bruke for å sammenligne. Der kan du enkelt finne frem til den tilbyderen som er best for deg. Det er sjelden du finner de store og lokale selskapene på toppen av lista – det er fordi disse spekulerer i at folk ikke skal bytte strømleverandør. Men det er ingen forskjell på strømmen fra de forskjellige selskapene!

Jeg pleier å bytte strømleverandør flere ganger i året, men jeg innser jo at dette kanskje ikke er vanlig for folk flest. Men hvorfor bytter jeg så ofte egentlig?

Utnytt gode velkomsttilbud fra strømtilbyderne

Jeg bytter strømleverandør relativt ofte pga. gode velkomsttilbud. Denne typen tilbud gjør det ekstra lønnsomt å bytte, og er nesten utelukkende beregnet på NYE kunder. De gamle får ingenting og blir sittende med skjegget i postkassa. Derfor sørger jeg for stadig å være det motsatte av en trofast strømkunde og benytter meg av slike tilbud jevnlig.

Har jeg så noen gode eksempler på slike tilbud? Ja, for eksempel tilbyr GNP Energy nå 3 måneder med helt gratis strøm. Ta en titt davel!

Andre velkomsttilbud kan du f.eks. finne når du skal handle elektronikk hos Elkjøp, Lefdal eller Expert. Handler du noe der, kan du samtidig skifte strømleverandør og få 500 kroner i rabatt ved å skifte til Norgesenergi eller Fjordkraft. Jeg kjenner flere som benytter seg av slike rabattmuligheter og bytter strømselskaper igjen senere.

Du behøver ikke være trofast mot en strømtilbyder

Disse tilbudene er jo noe selskapene kommer med fordi de håper at du skal bli værende hos dem, men det behøver du jo ikke. Neste gang det dukker opp et annet tilbud fra et annet selskap, kan du bytte igjen. Slik får du mest igjen for å være strømkunde!

Noen tror kanskje det er omstendelig å bytte strømleverandør hele tiden, men det er det så visst ikke. Når du hopper på et tilbud fra en ny leverandør, ordner de alt papirdillet for deg og kontakter også din gamle leverandør. Enkelt og greit!

Forresten, visste du at dersom du skifter strømselskap, så er det godt mulig at du får en telefon fra ditt gamle selskap som plutselig har en «ekstra» god deal til deg – da gjelder det å lytte og avgjøre om tilbudet er så bra at det lønner seg å avblåse byttet...Jeg elsker å presse firmaene til å gi meg best mulig pris.

Har du eller familien din planer om å bytte strømleverandør i nærmeste fremtid? Kommenter gjerne i kommentarfeltet og fortell!


Denne saken er utgått, her er noen alternativer: