GRATIS STRØM: Hvordan få strøm uten å betale for den?

Konkurransen om kundene blant strømleverandørene er knallhard, og det kan du som forbruker nyte godt av. Det dukker nemlig jevnlig opp tilbud som gir deg én eller flere måneder med gratis strømforbruk!

Akkurat nå har Norges Energi et supert tilbud der de gir 500 kroner i rabatt på første regning , uten at du forplikter deg til noe:

Få 500 kroner i rabatt på første regning »


Det lønner seg å være rask for disse tilbudene forsvinner erfaringsmessig fort. Flere av tilbudene om gratis strøm har allerede forsvunnet: NorgesEnergi, GNP og Hafslund.

Hvorfor lønner det seg ikke å være lojal strømkunde?

"Gamle" strømkunder som aldri skifter selskap er strømselskapenes svar på melkekuer. De sitter ofte med dyre, ikke-konkurransedyktige avtaler og får aldri ta del i de gunstige prisene og gratis-tilbudene nye kunder gis.

Bytter du strømselskap får du som oftest både bedre priser på elektrisitet, og iblant til og med gratistilbud og gavekort. De høye prisene gamle kunder betaler er med å finansiere disse tilbudene som utelukkende nye kunder får.

Du kan lese mer om dette i denne bloggposten. Moralen er uansett at det lønner seg å bytte kraftleverandør, ofte!

Hvilke strømselskaper tilbyr gratis strøm akkurat nå?

Under er en oppdatert liste med selskaper som nå tilbyr / tidligere har tilbudt gratis strøm i år:

  1. GNP Energy (3 måneder gratis strøm)
  2. Norges Energi (2 måneder gratis strøm)
  3. Hafslund (60 dager gratis strøm)
  4. Fjordkraft (prismatch)

Merk at dette kan variere noe, men i bunn og grunn er det mange av de samme selskapene som er å finne på toppen av listen over de billigste strømselskapene over tid. Det er liten vits i å ikke gå for den billigste strømmen - da det som kommer ut av kontakten er akkurat det samme uansett selskap.

Ta gjerne også en titt på mine oppdaterte, mer detaljerte sammenlingssider for strømselskaper der du kan finne hvilken kraftleverandør som tilbyr den laveste prisen på strømmen når det ikke er gratistilbud tilgjengelig.