Utgått sak:

Hvilket mobilabonnement bør du velge når du vil spare mest mulig?

Motta varsel om nye velkomstgaver på gjerrigknark.com:


For å spare penger hver eneste måned, er det viktig å unngå å betale unødvendig mye for mobilbruken din. Det er faktisk svært mange som har dyre mobilabonnement hos de store tilbyderne Telenor eller Telia, men det er det ingen grunn til. Sjekk ut konkurrentene og tipsene mine!

Skremselspropaganda som dårligere dekning, lavere fart og lange køer for å nå frem til kundeservice hos de mindre er smarte myter plantet av de store selskapene gjennom millioner av reklamekroner.

Husk at billigtilbyderne også bruker Telenors og Telias nett. Det er ingen forskjell på dekningen, selv om du kanskje tror det.

Mobilabonnementene som tilbys dreier seg som oftest om hvor stor datamengde de har. De fleste abonnementer tilbyr pakkeløsninger med fritt antall ringeminutter, SMS og MMS.

Uansett om du er enslig eller har en familie med flere mobiltelefoner er det mye å spare på å bli mer prisbevisst når det gjelder mobilabonnementet.

Du betaler gjerne også unødig mye om du har ditt abonnement hos en annen tilbyder enn Telenor og Telia, men ikke har byttet på noen år. Du blir nemlig ikke alltid automatisk oppgradert når selskapene forbedrer tilbudene sine. Og det gjør de hele tiden! Moralen er at er det lenge siden du har byttet eller «fornyet» abonnementet ditt, gjør det nå!

Finn ut hvordan bruksmønsteret ditt er på mobilen

Det spiller liten rolle hvor mye du ringer eller sender SMS. Det viktige er mobildatabruken. Det enkleste er å se på gamle fakturaer fra tilbyderen og se sånn cirka hvor mye du bruker i måneden på mobildata.

Å peile seg inn på det riktige abonnementet og den billigste tilbyderen som gir deg det du trenger, kan fort hjelpe deg å spare mange tusenlapper i løpet av et år.

Hvilken dekning passer best for deg

Du har sikkert lest innlegg hvor folk klager på dekningen og bruker det som utgangspunkt for å skifte tilbyder. Faktum er at forskjellen mellom Telenors og Telias nett er ubetydelige – kanskje det kan være små forskjeller i hastigheten, som du uansett sjelden merker mye til.

Folk i byene vil sjelden oppleve noen særlig forskjell mellom de to nettverkene i Norge, men ferdes du utenfor allfarvei, sitter på en holme eller gjemmer deg i en kjeller, så kan det være forskjeller. Kanskje du har en hytte som befinner seg et sted hvor Telenor har bedre dekning enn Telia eller omvendt? Hvis du mener og kanskje har testet og sett at det er forskjeller, bør du selvsagt sjekke om tilbyderen din bruker Telia eller Telenor.

Følgende mobiltilbydere bruker Telenor: Komplett Mobil, Pepcall, Telipol, Fjordkraft, Talkmore og selvsagt Telenor.

Følgende mobiltilbydere bruker Telia: Chilimobil, OneCall, Chess, Get, MyCall, ICE og selvsagt Telia selv.

Lar du deg påvirke av reklame fra mobiltilbyderne?

Nei, du vil selvsagt fortelle meg at du ikke bryr deg om all reklamen fra Telenor, OneCall, Telia osv., men faktum er at underbevisstheten din jobber mot deg.

Skal du bestemme deg for hvilken mobiltilbyder du skal bruke, er det mange som aktivt oppsøker de firmaene som ligger lengst fremme i hjernebarken – uten at de tenker på å sammenligne priser og vilkår.

Det finnes en rekke sammenligningstjenester på nett for deg som vil finne ut av hvilket abonnement du bør velge. Jeg selv har også en slik en, men har prøvd å gjøre den litt enklere enn de andres. Hovedfokuset er på pris og at du selv bør vite hvor mye mobildata du bruker i snitt hver måned.

En viktig ting du bør legge merke til: Hva skjer med overforbruk?

Før du bestemmer deg for hvilken mobiltilbyder du skal velge, kan det være et godt argument å vite hva som skjer dersom du bruker opp datakvoten. Blir du automatisk fakturert for en høyere pakke eller blir hastigheten begrenset?

Tipset for deg som bare trenger 1GB mobildata – Lite data

Ønsker du en tilbyder som bruker Telenors nett og har 1GB mobildata, bør du bruke Komplett Mobil sitt MiniFlex-abonnement til 125 kroner – eller Telipol sitt til samme pris. Dersom du ikke bruker mobilen i utlandet eller trenger data rollover, kan det være smart å velge Telipol sitt abonnement til 99 kroner per måned.

Dersom du farter til USA, Thailand, Sveits, Serbia, Montenegro, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar, bør du forresten huske på at Komplett Mobil har introdusert fri roaming. Foreløpig har ikke de andre tilbyderne hoppet på dette, men det kommer kanskje?

Vil du helst bruke Telia sitt nett, er ICE sitt tilbud til 129 kroner for 1 GB det beste.

Tipset for deg som trenger 6 GB mobildata – Middels data

For meg virker det som om det stadig blir større skille mellom mobilbrukerne i Norge. Noen klarer seg med lite eller ingenting, mens storbrukerne trenger stadig mer. Men det finnes jo dem som trenger litt midtimellom også da!

Dersom du trenger Telia-dekning, er det smartest å velge Chilimobil som har 6 GB til 279 kroner. Telipol med sin Telenor-dekning gir deg 6 GB for 279 kroner. Komplett Mobil tar 299 kroner for sine 6 GB, men har jo som nevnt bedre roaming for deg som reiser langt avgårde.

Tipset for deg som trenger 30 GB mobildata – Mye data

Dersom du virkelig streamer, reiser mye og aldri kan få nok mobildata, kan det være greit å sjekke ut hvilket tilbydere som tilbyr store mengder datatrafikk. Ikke skjønner jeg meg på hvordan man kan bruke så mye, men men!

I dette segmentet er Telipol og Komplett Mobil rimeligst med hhv. 499 og 555 kroner for 30 GB mobildata med Telenor-dekning.

Skal du ha Telia-dekning og kombinere det med en masse datatrafikk, kan du benytte deg av FRI-DATA-abonnementet til 399 kroner hos Chilimobil.


Denne saken er utgått, her er noen alternativer: