Havregrøt mest populær: 900.000 nordmenn spiser den ukentlig

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  main_image_text in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index:  title in <b>/home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php</b> on line <b>176</b><br />
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
Havregrøt har sakte, men sikkert, inntatt sin posisjon som en av Norges mest trendy frokostretter. En ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at hele 22 prosent av befolkningen spiser havregrøt minst en gang i uken, noe som bekrefter havregrøtens popularitet.

Havregrøt troner øverst som den mest populære grøtvarianten i Norge, og den blir stadig mer populær.

Ernæringsrådgiveren i Melk.no, Terese Glemminge Arnesen, tror det er flere grunner til at havregrøten har blitt så populær på norske frokostbord.

– Det er nok ikke tilfeldig at havregrøt stadig foretrekkes. Den er både bærekraftig, enkel, billig og ikke minst veldig sunn. Havregrøt er i tillegg svært «sosiale-medier-vennlig» og en av få retter som egner seg til alle måltider, sier Glemminge Arnesen.

Unge kvinner i storbyene spiser mest

Det er særlig unge kvinner mellom 18-29 år som spiser mest, og populariteten ser ut til å øke om du bor i storbyene. I Oslo spiser 27 prosent havregrøt ukentlig.

– Havregrøt har blitt en trendy og sunn matrett, hvor du enkelt kan briljere med spennende og friske toppinger for en sunn livsstil. Flere har også fått øynene opp for kjøleskapsgrøten som nærmest lager seg selv, sier Glemminge Arnesen.

Havregrøt med ekstra næring
Ernæringsrådgiveren anbefaler å tillegge havregrøten ekstra næring.

– Havregryn har et høyt fiberinnhold. I tillegg er den en god kilde til de løselige kostfibrene som kalles betaglukaner - som har vist seg å redusere kolesterolet. Hvis du i tillegg topper grøten med frø, nøtter, bær, frukt og melk får du er skikkelig god og næringsrik start på dagen.

– Kok gjerne grøten på melk for mer proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. Proteinene i melk og korn utfyller hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Et annet alternativ er å helle melk over grøten, avslutter Glemminge Arnesen.


Notice: Undefined index: url in /home/gjerri98/www/_v2/content/pages/current-story.php on line 194

Aktuelle saker fra den siste tiden: