< >
🎅 TIPS: Vinn iPhone 16 Pro, Playstation 5, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender! Sjekk også min store oversikt over gavmilde julekalendere med flotte premier!
Annonse:

Slik betaler du minst mulig for bensin og diesel i 2018

Slik betaler du minst mulig for bensin og diesel i 2018 Mange bilister betaler fortsatt kontant eller bruker sitt vanlige bankkort når de skal betale for drivstoff. Har du planer om å spare mest mulig i 2018, bør du absolutt sjekke ut hvordan du betaler minst mulig for drivstoffet til bilen din.

Sjekk når du bør fylle tanken der du ferdes

De fleste har fått med seg at søndag kveld og mandag morgen jevnt over er billigere enn andre tidspunkt i uken, men flere prisbevisste melder nå om at bensinstasjonskjedene forsøker å variere tidspunktene mer. Det betyr at det kanskje er på tide å ta en jevnlig sjekk på prisene der du pleier å fylle – som alltid lønner det seg jo sjelden å reise land og strand rundt for å finne den billigste.

Forbrukerådet påpeker at også torsdag morgen er en billig dag å fylle drivstoff, mens både mandag ettermiddag og torsdag ettermiddag vanligvis er blant de dyreste tidspunktene. I en undersøkelse foretatt av Forbrukerrådet sier 77 prosent at de er prisbevisste, mens resten ikke tenker på å fylle tanken før den er nesten tom eller de sier at det er for lite å spare på å være prisbevisst.

En gjennomsnittsbilist kan faktisk spare et par tusenlapper i året BARE ved å være prisbevisst på når man skal fylle drivstoffet. Men de gunstigste tidspunktene kan variere etter hvor du bor, så mitt råd er å foreta en «ukessjekk» som burde gi deg et godt bilde av når ditt beste fylletidspunkt er.

Når du så har funnet ut når det er gunstigst å fylle drivstoffet bilen din trenger, er det enda en sparemulighet som du bør ta i bruk, og det er selvsagt fordels- og rabattkort. Til sammen kan gjennomsnittsnordmannen som trenger bensin og diesel på tanken spare mange tusen kroner til sammen på å være prisbevisst, både når det gjelder tidspunkt og rabattmulighetene. Som jeg har gjort også i tidligere innlegg, går jeg gjennom de vanligste kjedene og skisserer hvilke muligheter du har!

Hvordan spare mest mulig på ESSO

Dersom du fyller drivstoff på ESSO eller ESSO Express, er det fortsatt sånn at det er smartest å bruke kredittkortet 365 Direkte. Bruker du det kortet, får du ca. 85 øre per liter i rabatt. Hvorfor cirka-pris? Jo, fordi du får 34 øre i fast rabatt per liter og i tillegg kommer 3,65 % i cashback. Med en gjennomsnittspris på f.eks. 14 kroner per liter, vil rabatten være rundt 85 øre.

En annen mulighet er å bruke kortet Flexi VISA, da får du 4% cashback – og det får du på alle bensinstasjoner. Med en pumpepris på ca. 14 kroner, ender du opp med ca. 56 øre rabatt per liter.

Dersom du ikke ønsker å bruke kredittkort for å spare mest mulig, kan du vel i alle fall bruke Trumf-kortet ditt hos ESSO. Da sparer du 40 øre per liter som ender opp på Trumf-kontoen din.

Husk at de to kredittkortene jeg nevnte har en rabattgrense på 2000 kroner i året (de siste 12 månedene). Dersom du virkelig kjører mye, lønner det seg å følge med på fakturaene og eventuelt skifte på kortbruken eller ha flere kort i familien.

Hvordan spare mest mulig på CIRCLE K

Det finnes utallige rabattvarianter for deg som pleier å fylle på Circle K, ofte avhengig av hvilken organisasjon du er medlem i. Men også her er det smart å bruke kortet Flexi VISA, det gir som nevnt 4% cashback (tilsvarende altså ca. 56 øre per liter ved en pumpepris på 14 kroner).

Er du medlem hos Coop og bruker Coop-kortet på Circle K eller Best får du 40 øre i rabatt per liter, men bare 30 øre per liter hos 1-2-3-stasjonene. Coop-rabatten du får hos Circle K samles opp og overføres til din medlemskonto en gang i året.

Dersom du er medlem hos NAF, får du alltid 40 øre rabatt per liter på betjente Circle K- og Best-stasjoner. På 1-2-3 automater og andre ubetjente stasjoner er rabatten 30 øre per liter. Hvis du har NAF XTRA-kredittkortet får du 60 øre rabatt per liter. Fordelen med NAf-rabatten er at rabatten trekkes fra direkte mens du fyller!

Circle K har også sin egen kundeklubb – EXTRA Club. Dersom du har registrert betalingskortet ditt der, får du 30 øre i rabatt per liter drivstoff du kjøper på bemannede stasjoner.

Hvordan spare mest mulig på SHELL

Sverger du til å fylle drivstoff hos Shell, bør du vurdere å benytte deg av Shell Mastercard. Hvis du ikke har kortet allerede, får du 80 øre velkomstbonus per liter i en hel måned, og deretter får du 40 øre per liter i vanlig rabatt. Du må være Trumf-medlem for å hanke inn denne rabatten.

Dersom du bare har Trumf-kort og bruker det, får du 30 øre per liter drivstoff i Trumf-bonus. Du kan selvfølgelig også her bruke Flexi VISA-kortet og få 4% cashback. En smart vri med det kortet er at du visstnok ifølge tipsere kan sikre deg både 30 øre ved å bruke Trumf-kortet og i tillegg kredittkortet og få i pose og sekk.

Hvordan spare mest mulig hos YX

Coop-medlemmer får 55 øre medlemsbonus for hver liter bensin og diesel de fyller, så her gjelder det å dra medlemskortet før du starter å fylle.

Du kan dessverre ikke bruke Coop-appen til å registrere at du skal fylle, så her gjelder det å ha medlemskortet tilgjengelig!

Hvordan spare mest mulig på UNO-X

Det er ikke så mange sparemulighetene hos UNO-X, men du kan i alle fall bruke Flexi VISA-kortet og få 4% cashback på disse stasjonene. Det gir som oftest 55-60 øre rabatt per liter.

Det er også mulig å bruke YX Visa – dette gir deg 35 øre per liter i rabatt på drivstoff.

Viktig informasjon om bruk av kredittkort

Dersom du velger å benytte deg av kredittkortene som gir best rabatt, må du for all del huske EN regel som er HELLIG og som ALDRI skal brytes: Betal ALLTID hele beløpet du skylder (på hvert eneste kort) innen forfall. Om du ikke gjør dette, så må du betale renter, og da gir du potensielt fra deg alt du sparte og kanskje til og med mer til kortutstederen.

Om du tenker at «det er ikke så farlig om jeg ikke betaler» denne måneden, vil jeg at du skal se igjennom «regneeksempelet» til kredittkortene. Det vil forhåpentligvis få deg til å få øynene opp for hva et slikt kort kan koste deg over tid, dersom du ikke passer på å betale i tide – om du ikke allerede var klar over det.

  • Flexi VISA: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
  • 365 Direkte: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929
  • Shell Mastercard: Eff. rente 26,39 %, 20 000 kr o/12 mnd. Totalt 22 759 kr.
  • YX Visa: Eff. rente 23,75% 15 000 kr o/12 mnd tot. 16 999 kr.
  • NAF Xtra: Eff. rent 21,37% v/12.000,- o/12 mnd. Totalt 13.277,-
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: