< >
Annonse:

Synlighet hjelper deg å spare penger

Synlighet hjelper deg å spare penger Mange synes sikkert at det å ha mange skap og skuffer å legge ting i er helt ideelt. Men for en gjerrigknark kan det faktisk være motsatt, fordi det sparer både tid og penger. Les hvorfor Gjerrigknarken synes at synlighet er et knallbra tips.

Mang en gjerrigknark vil si seg heldig dersom man bor i et hus uten særlig mange skap. Du er kanskje ikke enig?

Manglende lagringsplass kan være en fordel

For det første, uten masse lagringsplass blir jeg ikke like fristet til å kjøpe masse juggel jeg aldri kommer til å bruke, fordi jeg rett og slett ikke kan legge det noe sted.

Manglende lagringsplass har tvunget meg til å være selektiv med hva jeg kjøper, og dette sparer jeg penger på. Enda viktigere er det at jeg alltid kan se alt uten å gå inn og ut av masse skuffer. Dette er hjelpsomt når det kommer til underholdningskategorien i vårt budsjett.

Det du ser gir inspirasjon

Istedenfor å ha bøker, brettspill, filmer og videospill gjemt i skapene, ligger mye av det i åpent rom. Når vi kjeder oss og leter etter noe å gjøre, lyser alle forslag opp i øynene våre. Vi kan fort og enkelt se hva vi kan velge mellom, og det gjør det lett å planlegge underholdning både på dagen og om kvelden.

Mennesker med masse lagringsplass har det ikke alltid like lett. Når de kjeder seg, er det en tung arbeidsoppgave å finne frem sakene sine fra nederst i skapet eller under senga. Alt ligger ikke ute og synlig, så noen ganger vet de engang ikke hva de har.

Som et resultat av det, er det ofte lettere å gå ut og gjøre noe. Når du ikke finner hva du vil ha, eller ikke engang vet hva du vil ha, er det en mye større fristelse å enten gå på kino eller en restaurant, eller til og med bare gå i en butikk og kjøpe noe.  

Vit hva du har

Hvor mange ganger har jeg ikke hørt "jeg kjeder meg" fra barn, selv om de har et helt rom med ting å leke med? Kanskje er deler av problemet at barn enten ikke vet hva de har, eller at de må lete for mye for å finne det. "Jeg kjeder meg" kan faktisk bety "Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre".

Synlighet er en nøkkel til å stoppe uplanlagt pengebruk. Det fungerer for kjøkken, underholdning, og det kan til og med fungere for klærne dine. Ikke bare legg tingene dine i skuffer eller grav det ned i skapet. Hold ting ute, der hvor du kan se dem. På den måten vet du allerede at du har to par med røde sko, eller bukser som matcher toppen din, så da trenger du jo ikke kjøpe enda en til?

Legg dine uspilte, uleste, usette og ubrukte saker foran alt annet. Du får også en følelse av å ha noe å se, spille eller bruke. Det alene kan holde deg unna en hel tur til butikken for å se etter noe nytt. Når du klør etter noe nytt, bare ta en titt på alt du har som fortsatt er ubrukt.

Gjerrigknarker er ikke rotehuer

Gjerrigknarker lever ikke uten organisasjon i livet, selv om endel sparefriker har lite lagringsplass. De fleste har bokhyller og andre ting å legge ting på. Ting ligger ikke bare strødd rundt på gulvet.

Men å ikke ha noe særlig skapplass kan altså være en fordel. Det sparer oss for penger, tid og frustrasjon. De fleste ordensprogrammer på TV handler kanskje om lagringsplass, men det er også bra å ha alt synlig.

Tilbyder: Gjerrigknarken
Leter du etter noe spesifikt?