< >

Slik finner du de billigste flybillettene

Slik finner du de billigste flybillettene Skal du snart ut og fly og har latt deg forvirre av mange nettsider som sjekker prisene og som tilbyr deg å lete opp det beste tilbudet? Fortvil ikke: Gjerrigknarken viser deg veien gjennom jungelen.

1. Kjøp ungdomsbilletter

Skal du reise innenlands? Da kan det lønne seg å sjekke prisene på ungdomsbilletter med SAS. Det gjøres lettest, overraskende nok, via Wideroe.no. SAS sitt søk for ungdomsbilletter er betraktelig mer kronglete – og prisene er de samme.

Det er forresten ikke ID-sjekk på norske flyplasser for innenlandsreiser, så selv om du skulle ha passert aldersgrensen på 25 år, kan du teoretisk sett benytte deg av tilbudet. Om du har mage og hjerte til det er opp til deg.

2. Fleksible datoer gir de billigste flybillettene

Om du er fleksibel med hensyn til utreise og hjemreise, kan du spare store penger.

Det letteste er å sjekke prisene via Kayak.no sitt prismatrisesøk. Da kan du raskt få et overblikk over omtrentlige priser på de ulike reisedatoene. Du kan også bruke Momondo.no sine prisgrafer for det samme, men stolpediagrammet er noe mer upresist enn prismatrisesøket.

3. Hvilke dager har de billigste flybillettene?

Mandag, torsdag og fredag er pendlernes og helgeturistenes dager. Søndag er forbundet med ekstra lønnskostnader og generelt populært å reise på.

Du bør selvsagt forsøke å reise når andre ikke reiser, slik at du får billigst mulig billetter. De billigste billettene får du vanligvis tirsdag, onsdag og lørdag, forteller informasjonssjefen i SAS til Aftenposten.

4. Sjekk billigselskapene, men ikke glem de andre

Ryanair er verdenskjent for sitt gjerrigknark-konsept, men har du hørt om Wizz Air? Wizz Air flyr ut fra stadig flere flyplasser i Norge, og har nylig satt opp direkteruter fra både Bergen og Kristiansand. Med Wizz Air kan du komme deg til Polen på et par timer for en 50-lapp – om du unngår gebyrene.

Dersom du bestiller god tid i forveien, finner du gunstige billetter hos mange selskaper, også hos dem som du i utgangspunktet ikke skulle tro var billige. British Airways, KLM eller SAS bør du også sjekke ut!

Selvsagt skal vi ikke glemme Norwegian, men det er viktig at du gjør ditt beste for å redusere billettkostnadene. Selskapet tar seg ekstra betalt for bagasje, betaling med kredittkort osv.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Leter du etter noe spesifikt?