Spill & programvare

Spill har alltid engasjert mange PC-brukere. Dessverre koster et PC-spill i våre dager alt for mye. Her kan du finne gratis spill til nedlasting, enten i form av demoversjoner, gratis tilgjengelige spill, abandonware eller freeware og shareware.
  • Nyeste
Skjul detaljer
Spill populære spill i demoversjoner
Hos Origin kan du både laste ned demoversjoner av spennende dataspill og ikke minst spille flere kjente klassikere rett i nettleseren. Det koster deg ingen verdens ting!
Planlegg interiøret med Sweet Home 3D
Sweet Home 3D er et gratis program for interiørdesign som hjelper deg å plassere møbler slik at du kan planlegge og spare tid før du starter med arbeidet. Funker bra i Mac, Windows og Linux.
Angry Birds nettutgave GRATIS!
For oss som ikke vil bruke unødige penger på Apples produkter er det kjekt å vite at vi kan spille Angry Birds i vår vanlige nettleser uten å laste ned noe som helst.
Programvare gis bort daglig
Hver dag kan du få kloa i gratis, fullverdig programvare fra denne siden. Nye overraskelser og spennende saker som virkelig er midt i blinken for en gjerrigknark. Du kan også få påminnelser via Facebook, slik at du slipper å følge med på nettsiden.
Alien Swarm
Dersom du er glad i spill og har Steam på din maskin, kan du nå laste ned spillet Alien Swarm helt gratis. I dette kule science fiction-spillet får du brukt kreftene dine, gjerne i lag med vennene dine. Et skikkelig bra shooting spill.
Granola
Et lite program for å gjøre PC'en mer energieffektiv, slik at man sparer penger ved å justere strømstyringsinnstillingene til maskinen. Bra både for lommeboka og miljøet!
Juksekoder
En klassisk juksekodeside som inneholder mange forskjellige cheats for deg som trenger det og ikke vil kjempe med spillet på egen hånd ;-). Til alle konsoller.
NeoOffice til Mac
Dersom du har Mac og trenger ordentlig kontorprogramvare, er det fortsatt mulig å være gjerrigknark. NeoOffice er OpenOffice for Mac-brukere, helt gratis selvfølgelig.
Bare Let
Bare Let er et artig Super Mario-aktig nettspill fra Trondheims busselskap Team Trafikk. Spillets mål er å samle poeng og kverke kalkuner. For å spille spillet må du installere nettlesertillegget Unity Web Player.
Algodoo Phun
Algodoo Phun er ett svenskutviklet fysikk-, sandbox- og byggeprogram som lar deg bygge konstruksjoner i 2D. Du kan også du dele dine «oppfinnelser» med andre brukere.
Energispillet
Energispillet er et simulatorbasert strategispill primært for elever i videregående skole. Spillet er et lærings- spill som fokuserer på aktuelle tema innen energi, miljø og klima og er sponset av næringslivet.
Spill Holmenkollen Ski Jump
En gjerrigknark elsker spill man ikke behøver å betale for, enkelt og greit. Mye billigere enn å bygge den nye Holmenkollbakken er det å spille det morsomme Holmenkollen Ski Jump 2...
Rigs Of Rods
Rigs of Rods (også kjent som RoR), er en open source lastebil, bil, fly og båtsimulator. Du kan bevege kjøretøyet ditt i et 100% åpent landskap og det som skiller simulatoren fra de fleste andre er mer korrekt fysisk modellering av kjøretøy. For eksempel vil en kunne se en bil deformeres riktig når en krasjer i en fjellvegg.
Battlefield Heroes
Battlefield Heroes er nå klart for nedlasting og spilling uten beta key. Hva venter du på? Last ned og kom i gang med spillingen!
The Elder Scrolls II: Daggerfall
Her kan du laste ned rollespillklassikeren The Elder Scrolls II: Daggerfall helt gratis. Spillet ble gjort gratis tilgjengelig for alle i forbindelse med at det er 15 år siden spillet ble gitt ut.
Wolfenstein: Enemy Territory
Wolfenstein Enemy Territory er et meget bra FPS-spill som ble lagt gratis ut på nettet da resten av prosjektet ble skrinlagt. Dette spillet er da kun multiplayer. På siden det linkes til finner du all informasjon som trengs for å laste ned og spille spillet.
FMS - Modellflysimulator
Her kan du laste ned en fullstendig gratis modellflysimulator. Du kan fly ulike typer fly og helikoptere i forskjellige landskap.
World Golf Tour
World Golf Tour er et meget bra online golfspill. Her kan entusiaster prøve seg på verdens mest eksklusive og utfordrende baner - helt gratis for både PC og Mac.
Project Torque
Project Torque er en gratis online bilracingsim. Den er gratis i utgangspunktet, det vil si at du kan kjøre og konkurrere gratis. En kan i tillegg, om ønskelig, kjøpe diverse oppgraderte biler for penger. Det er ikke et krav, og mange har mye moro uten å bruke penger. PC-ratt og pedaler er nesten et must, ihvertfall om en ønsker å oppnå svært gode rundetider.
Ringed Racing Fun 2
Her kan du gratis laste ned spillet Ringed Racing Fun 2, som er et 2D bilspill styrt og sett i fra oven.
Reloaded
Reloaded er en fin siden for deg som liker spill fra 80- og 90-tallet. Her finner du noen veldig gode remakes av en rekke eldre spill samt noen nye laget på «gamlemåten».
Gratis Nintendo Wii spill
Her finner du en oversikt over gratis spill til Nintendo Wii på nett.
Frozen Bubble
Frozen Bubble er et veldig populært arkadespill basert på klassikeren Bust-a-Move. Inneholder søte pingviner, bra grafikk og mulighet for flere spillere.
Vegastrike - romsimulator
Vega Strike et et open source 3D action-romsimulatorspill som lar deg handle, sloss, og utforske et vidstrakt univers. Vega Strike er bygget på OpenGL og kjører på Windows, Linux og Mac plattformer. Spillet er spillbart, men utvikles stadig videre.
Scorched 3D
Scorched 3D er et spill basert på det gode gamle DOS spillet "Scorched Earth", men tar konseptet inn i vårt århundre med ok 3D-grafikk og bedre eksplosjoner. Velg din tanks og start skytingen på dine venner eller PC-baserte motstandere nå!
UFO: Alien Invasion
Dette er en svært oppfrisket versjon av de turbaserte strategispillene i den klassiske UFO-serien. Du har ansvaret for en organisasjon som skal hindre de romboerne i å ta over jorden. For å gjøre dette må du etablere baser, forske og utvikle nye våpen samt utføre skarpe oppdrag med dine agenter for å stoppe angrep.
Trackmania Nations Forever
Trackmania Nations Forever er navnet på oppfølgeren til spillet som tok verden med storm da det kom i mai 2004. Det nye spillet inneholder blant annet en drøss nye, utfordende baner. Spillet kan lastes ned gratis.
Juksekoder til spill
Hos IGN Entertainment finner du koder til de fleste spill som er utgitt uavhengig av konsoll. Er du lei av å aldri komme videre, er dette siden for deg!
Sports Car GT demo
Dette er et demospill, og du har 3 biler og en bane og velge mellom. Spillet er ikke helt nytt, men artig er det likevel. Enkel nedlasting uten registrering eller annet tull!
Battlefield Heroes
Dette er ett gratis tredjepersons shooter spill som baserer seg mye på humor. Spillet har en tøff tegneserie grafikk som du tidligere har sett lignende i "Team Fortress". Utviklerene av spillet er også de samme som har gitt ut Battlefield 1942, Battlefield Vietnam og Battlefield 2142. Spillet vil være gratis for nedlasting når det blir lansert.
Soldier Front
Soldier Front er et taktisk FPS-spill (first person shooter) originalt utviklet av DragonFly i 2006. Spillet kan spilles over nett og blir du god nok kan du opprette en egen klan. Det er forøvrig helt gratis å laste ned og spille.
Pen Pen Xmas Olympics
Kjempemorsomt vinterspill der du er utøver i forskjellige typer vintersporter. Grafikken er unik! Krever gratis nedlasting.
Nexuiz
Nexuiz er et 3D førstepersons skytespill som kan minne litt om Quake. Reaksjon og god kontrol med musa kreves for å spille dette på en god måte. Merk at du trenger ganske kraftig PC for og spille dette på bra grafikk. Ellers er det et supert spill, og det beste er at det er helt gratis.
Free Lunch Design
Free Lunch Design er et svenskt spill-firma som lager spill med simpel grafikk, men som er ganske bra. Selvfølgelig helt gratis!
Gratis Sam & Max episode
TellTale Games har i forbindelse med lanseringen av Sam&Max Sesong 2 lagt ut en av forrige sesongs episoder "Abe Lincoln Must Die" gratis. ITavisen tilbyr den nå for nedlasting.
Gamerevolution
Dedikert side for gamere i alle klasser. FAQ's, walktroughs, og en hel haug med koder til alle konsoller og spill. Lett og oversiktlig side som også oppdateres daglig med nyheter om spill som kommer, og tester av disse. Anbefales!
Live for speed
Dette er et bilspill som man laster ned gratis, men som man også kan kjøpe oppgraderingsversjoner til. Det er mange muligheter i dette spillet, som ble kåret til det mest realistiske bilspillet i 1999. Du kan spille mot folk rundt omkring i verden og dele dine selvlagde "skins" (bildekor) med andre. Ps. Spillet kan spilles med piltastene og musen, men ratt og pedaler er anbefalt da mus og piler ikke gir den gode opplevelsen.
Frets on Fire - Guitar Hero for datamaskin!
Dette er PCens svar på Guitar Hero. Fungerer både på windows, mac og linux. Går på det samme prinsippet som guitar hero, men bare på data. Det beste av alt - spillet er helt GRATIS!
Best old games
Her får du de gamle slagerene lastet ned helt gratis! Enkelt å laste ned tar ikke lang tid. Ingen registrering eller noe nødvendig. Genial side!
StepMania
StepMania er et gratis danse og rytmespill med 3d grafikk, støtte for dansepads (tastatur for de som ikke har dette) samt steg-redigering. Spillet ligner på de dansemattespillene man får kjøpt i butikken, men som nevnt er dette fritt nedlastbart.
SuperTux
SuperTux er en høykvalitetsklone av Super Mario og liknende spill. Hjemmesiden er riktignok elendig, men spillet er desto bedre.
Gratis programvare til nedlasting
iNorge har en stor og bra samling av gratis programvare på nett! Du kan lete i kategorier, og siden er veldig oversiktlig og brukervennlig.
Humor, filmer og spill!
På stickpage finner du mange morsomme filmer og spill! De har en egen humor-seksjon, som kan få de fleste til å lette litt på smilebåndene. Merk at det er online-basert, og at siden er på engelsk.
PSP Demo Center
Dette er en uoffisiell demo-side for PSP. Her kan du finne en haug med demo-spill, som du kan prøve ut på din PSP før du bestemmer deg for om du skal kjøpe det eller ikke. Siden er under utvikling, og vi kommer sikkert til å se en del oppdateringer her fremover.
Nuffe!
Så enkelt. Så gøy. Og ikke minst, helt GRATIS! Velkommen til NuFFe.net, en side som gir deg gratis webtjenester på internett. En gave dedikert til dere webmastere! Nyhetsagent, gjestebok og mailskjema kan du enkelt opprette og bruke gjennom denne siden.
Rappelz
Dette er et ganske nytt online spill med 3 raser, 14 klasser, masse "pets", hundrevis av quests, en stor verden og masse timer med underholdning! Et flott spill, som er helt gratis!!
Ultrastar - PCens svar på Singstar!
Ultrastar er en kloning av det populære festspillet "Singstar" til PlayStation. Ultrastar er et bra karaokespill til din PC! Det er fullstendig gratis, og du kan laste ned sanger til det helt gratis! Skru opp lyden, og la festen begynne.
Navy Field
Et hardbarket online strategispill som omhandler krigsskip. Lag deg en konto, og kommandér ditt skip til seier! Navy Field er helt gratis, og du kan registrere deg som spiller når som helst.
Nettreisen
På Nettreisen kan du oppleve mye spennende om sport, musikk, dyr og mye annet! Veldig bra "edutainment" for barn. Lærerikt og spennende!
Juksekoder - til de fleste konsoller
Hos ConsoleCheatCodes kan du finne juksekoder til PS2,GBA,GC,PSP, wii osv. Her finner du muligens den mest dekkende oversikten over juksekoder til de fleste konsoller. Som de selv sier: "Every Cheat for Todays' Hottest Titles".
SuDoKu-knekkeren
Programmet for alle som liker å spille sudoku - og i tillegg er det gratis! Med SuDoKu-knekkeren kan du lage "entydige" oppgaver (d.v.s. oppgaver med kun en løsning). Den innebygde sudoku-generatoren kan lage mange (millioner) forskjellige oppgaver. De automatisk genererte oppgavene har seks vanskelighetsgrader.
Gamespot.com
Veldig god side med mange koder og gratis downloads. Les gode anmeldelser av spill før du kjøper dem! Så får du mest mulig ut av dine spillopplevelser.
Sikker shopping
I dette spillet fra forbrukerportalen kan ungdom på en gøyal måte lære seg hvilke rettigheter en har som forbruker hvis noen en har kjøpt går i stykker.
War Rock
Last ned spillet War Rock gratis. Et lovende spill som minner om Counter Strike, med glimrende grafikk. NB! Dette er en betaversjon, så "bugs" kan forekomme.
UFO Alien Invasion
Her kan du laste ned UFO Alien Invasion 2 som GRATIS FULLVERSJON til Windows!
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Vis flere »
Denne kategorien har dessverre ikke noe innhold for tiden.