< >
TIPS: Forhåndsregistrer deg i Gjerrigknarkens Julekalender - om 30 sekunder har du kanskje vunnet!
Annonse:

Ikke sløs med blekket

Ikke sløs med blekket Dersom du bruker skriveren din endel til utskrifter, er det virkelig penger å spare på å være litt fornuftig når du skriver ut. Ved å følge disse tipsene kan du redusere blekkforbruket betraktelig og således spare lommeboken din for utallige kroner. Trykk her for å besøke »

Bruk “utkastkvalitet” (laveste oppløsning) på utskriften. For de fleste utskriftene burde dette være mer enn tilstrekkelig, i alle fall for ren tekst. Velg utskriftsinnstillinger for å finne de nødvendige innstillingene.

Skriv ut i sort-hvitt. Husk at skriver du ut i farger, er det godt mulig at din sorte tekst er laget ved å mikse fra fargeblekket.

Unngå å skrive ut bilder. Det er svært lite lønnsomt å skrive ut bilder selv, når det finnes så mange tilbydere på nett som gir deg gunstige (og ganske sikkert bedre) fotoutskrifter, for eksempel Foto.com. Gjerrigknark.com har også flere oppføringer med firmaer som tilbyr gratis fremkalling til nye kunder...

Skal du skrive ut noe som du skal lese gjennom eller bearbeide videre, kan det kanskje være like kjekt å skrive ut 2 sider på samme ark (altså 2 A5-sider på et A4-ark). Da sparer du jo tilogmed papir.

Ikke bruk spesialark (matte) dersom du ikke bevisst ønsker det. Det går gjerne med mer blekk til slikt papir.

Ikke la patronene tørke ut ved å la dem stå i ukesvis uten å bli brukt.
Vurder å kjøpe blekkpatroner som ikke er originale. Disse er betraktelig gunstigere enn de originale patronene. Et godt tips her er Inkclub eller Inkmann - begge har et stort utvalg av både originale og uoriginale blekkpatroner.

Det er jo heller ingen vits i å sløse med papiret, bruk derfor begge sidene av arket om mulig.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?