< >
Annonse:

Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil!

Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil! Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte på seg. Riktig og disiplinert bruk gir oss som forbrukere beskyttelse og fordeler. Vi viser deg de 4 gode grunnene for hvorfor du som gjerrigknark bør eie minst ett kredittkort. Trykk her for å besøke »

Før vi går over til hvorfor du bør eie kredittkort vil vi introdusere Gjerrigknarkens to bud for kredittkort. Følger du disse budene til punkt og prikke er du alltid trygg når det kommer til kredittkortbruk:

1: Betal alltid hele kredittkortgjelden din innen forfall

Gjerrigknarker velger alltid kredittkort som gir rentefritak et visst antall dager. Betaler du innen fristen vil du dermed unngå ekstra kostnader. Antall dagers rentefrihet varierer fra kort til kort, husk å undersøke dette på forhånd.

2: La aldri kreditten bli mer enn du har på brukskontoen

Et kredittkort skal aldri brukes med mindre du har dekning for kjøpet på egen brukskonto. Dersom du vet du at du får ytterligere utgifter innen det kommer inn penger neste gang, må du selvfølgelig ta hensyn til dette og sørge for å bruke tilsvarende mindre fra kredittkortet. Poenget er å unngå å tro at kreditt er ekstra penger du har tilgjengelig. Det er det ikke! Du har aldri mer penger å bruke enn du har på din egen konto. Punktum.

4 gode grunner til hvorfor du skal eie kredittkort

1. Kredittkort beskytter deg indirekte dersom du mister kortet

Gjerrigknarken selv mistet sitt vanlig bankkort for et par år tilbake og det ble misbrukt gjennom at noen gikk til nærmeste bank i butikk og tok ut nærmere 15 000 kroner. Fordi det var et bankkort og koblet rett opp mot lønnskontoen skapte det en liten knipe: Banken var allerede varslet om at kortet var mistet før svindelen skjedde så banken var uansett ansvarlig for å erstatte beløpet, men på grunn av saksbehandling tok det nesten to uker før pengene var tilbake på plass på konto. I mellomtiden var det nødvendig å låne penger for å dekke daglige utgifter til hus og mat. Hadde Gjerrigknarken i motsatt fall mistet et kredittkort ville dette problemet aldri oppstått – da hadde pengene aldri forlatt egen konto og alt jeg ville ha merket, inntil banken erstattet beløpet, ville ha vært at kreditten midlertidig var lavere enn vanlig.

2. Kredittkort gir beskyttelse når du handler på internett

Uansett hva butikken på Internett sier, vil det alltid være en viss sjanse for at kortinformasjonen du handler med kan bli snappet opp av tredjeparter. Dersom du bruker et kredittkort, vil du av samme grunn som over, aldri få din egen konto tappet dersom dette skulle skje. Kredittkortselskapet vil også være ansvarlig for å dekke tapet ditt, med mindre du selv har utvist grov uaktsomhet.

3. Kredittkort gir trygghet hvis du er på ferie  i utlandet

Særlig på ferie i utlandet er det lett for at kombinerte bank- og kredittkort kan bli misbrukt. Alt som skal til er at du lar kortet ditt av syne i et halvt minutt - en enkel maskin kan kopiere all informasjonen på kortet ditt. Dette betegnes som såkalt “skimming” og kan også lett også skje ved bruk av kortet i minibanker eller automater. På ferie i utlandet bør du derfor aldri bruke ditt eget bankkort som er knyttet til din egen konto, men også ha med minst to forskjellige kredittkort – ett som reserve i tilfellet noe skulle skje med det første.

4. Kredittkort kan gi spesielle fordeler ved bruk

Siste og fjerde grunn til at du skal bruke kredittkort er at du kan få ulike fordeler leverandøren tilbyr. Dette kan være bonuser på kjøp, reiseforsikring og lignende. Undersøk med din kredittkortutsteder hvilke fordeler de kan tilby og velg et som passer dine behov.

Gjerrigknarken anbefaler deg å å bruke Kredittportalens sammenligningsside for kredittkort når du skal finne frem til hvilket kort som passer best for deg og dine behov.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?