< >
Annonse:

Ikke la strømselskapet ditt "lure" deg

Ikke la strømselskapet ditt Er du klar over hvordan strømselskapet beregner hvor mye de skal fakturere deg for din strømbruk? Ikke det? Da bør du lese denne bloggposten og unngå å bli overfakturert! Trykk her for å besøke »

Gjerrigknarken leste akkurat et blogginnlegg om hvorfor du skal lese av strømmen regelmessigMyEnergy.no. Her kommer det frem at hvis du er som folk flest og leser av strømmen din kun et fåtall ganger i året risikerer du å betale mer enn du egentlig skal:

Strømselskapet gjetter hva forbruket ditt er

Med dagens enkle strømmålere som er basert på at kunden selv leser av og sender inn målerverdier har strømselskapet ingen mulighet til å vite hvor mye du forbruker til en hver tid. De er derfor nødt til å gjette hvor stor del av totalforbruket ditt som ble forbrukt en gitt dag - dette kalles stipulering.

Dette hadde ikke vært noe problem hvis strømprisene var konstante. Men det er de ikke - i kalde perioder er de gjerne svært høye, noe vi fikk smertelig erfare i fjor vinter. Logisk nok gjetter strømselskapene i sin stipulering at strømforbruket ditt er høyere på en kald vinterdag enn en varm sommerdag. Dette kan være basert på gjennomsnittsforbruk hos andre forbrukere eller historikk.

Er du flink til å spare tjener du ikke på det

Problemet oppstår for de stakkars gjerrigknarker som er flinke til å spinke og spare på strømmen når den er som dyrest - Statnett og ENOVA er jo også veldig ivrige til å fortelle oss at vi nettopp skal spare strøm da. Dessverre har ikke strømselskapene noen som helst mulighet til å oppdage at nettopp du var flink til å spare da strømprisen var høy - med mindre du leste av strømmen din før og etter den kaldeste perioden må du delta i spleiselaget for dyr strøm som alle andre!

Den samme situasjonen oppstår dersom du er bortreist mer enn noen dager i en kald og dyr strømperiode. Med mindre du leste av og sendte inn målerstanden din før du dro og rett etter at du kom hjem må du også betale for den dyreste strømmen på lik linje med alle andre. Strømselskapet bare fordeler totalforbruket utover hele perioden, inkludert den perioden du var borte!

Moral: Les av strømmen regelmessig

Det lønner seg altså for gjerrigknarker å lese av strømmen regelmessig - særlig hvis du er flink til å bruke lite strøm i dyre perioder eller er bortreist mer enn noen dager på vinteren.

Hvis du registrerer deg hos MyEnergy (helt gratis) kan deres verktøy hjelpe deg til å følge med på egen strømbruk og minne deg på å lese av strømmen. I tillegg kan du sammenligne ditt forbruk med gjennomsnittsforbruket og også få mulighet til å få energieffektiviseringstips tilpasset din bolig og situasjon.

Oppdatert: MyEnergy har lagt inn en kommentar under hvor de understreker at tjenesten deres er og vil være gratis for fremtiden:

"Vi kan love at MyEnergy.no er (og vil i fremtiden være) 100% gratis for forbrukere! Siden finansieres gjennom annonsører.

Vi driver heller ikke med strømsalg - så heller ingen nødvendighet å skifte leverandør ;)
"

Unntak fra regelen

Om du ikke er særlig gjerrig på strømbruken når det er som kaldest og faktisk bruker mer enn gjennomsnittet kun i denne perioden (og som gjennomsnittet eller mindre ellers) tjener du på å ikke lese av strømmen regelmessig, da er det de andre kundene som må være med å dekke ditt "overforbruk" i kaldperiodene ;)

Tilbyder: myenergy.no
Leter du etter noe spesifikt?