< >
Annonse:

Hvordan unngå å bli frastjålet penger på bankkortet

Hvordan unngå å bli frastjålet penger på bankkortet En gjerrigknark tror selvfølgelig ikke noe vondt om sine medmennesker, men når det kommer til penger er det en fordel å passe godt på uansett: En dag kan det hende at det nettopp er ditt bankkort som blir stjålet og forsøkt misbrukt!

Lommetyverier er big business. Og det er dessverre ikke bare i utlandet. I Norge blir dette bare et større og større problem. Og dessverre er det ofte ikke nok å sperre bankkortet - selv om det skjer med en gang du har oppdaget tyveriet!

Problemet er gjerne ett av følgende:

  1. Tyven(e) fulgte etter deg en god stund før tyveriet, og kikket over skulderen din for å se koden da du har tastet den inn i en kiosk eller liknende. I disse tilfellene handler de lynraskt, og penger er tatt ut av kontoen gjennom nærmeste minibank før du rekker å telle til 100.
  2. Tyven(e) spekulerer i at legitimasjonsbildet på bankkortet ditt er lite tydelig. Da kan de eksempelvis (også om du allerede har ringt sperretelefonen til banken din!!) spasere inn i nærmeste bank i butikk og ta ut penger, gjennom å presentere seg som deg. Legitimasjon har de jo, siden det står på baksiden av kortet! Og ligner de ikke selv, finner de en som ligner. Sårbarheten med bank i butikk ligger i at det ofte er unge og uerfarne som sitter i kassene, sammenlignet med ansatte i en vanlig bank. Skal du sikre deg mot denne svindelformen må du sperre bankkontoen din, ikke bare bankkortet.

Hva kan du gjøre for å sikre deg mot bankkortsvindel?

Vår tipser, Hans, har tipset oss om et godt og smart triks for ikke å bli frastjålet store beløp fra kontoen din dersom bankkortet ditt skulle bli stjålet:

Opprett to kontoer i banken din. En av dem bruker du som lønnskonto og har mesteparten av pengene dine på. Denne kontoen knytter du ikke til bankkortet ditt. Konto nummer to knytter du bankkortet ditt til, men har kun mindre beløp på.

Når du trenger å betale noe med kort overfører du bare de pengene fra den med penger på til kortkontoen enten via telefonbank/mobilbank eller nettbank. På denne måten får ikke tyvene ut mer en det som er i kortet (f.eks 100kr), og kontoen med alle pengene på er uberørt ved tyveri/mistet kort.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236