< >
🎅 TIPS: Vinn iPhone 15 Pro, Nintendo Switch, Google Nest Mini, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender! Sjekk også min store oversikt over gavmilde julekalendere med flotte premier!
Annonse:

Hold datamaskinen ren og pen

Hold datamaskinen ren og pen Nei, det dreier seg ikke om brødsmulene mellom tastene dine. På din datamaskin samler det unødvendige filer og rester som etter hvert vil gjøre maskinen din langsommere. Selv uten å være ekspert, kan du på en enkel måte rense selv - uten å betale andre for å gjøre det.

Enkelt og gratis antivirusprogram

For det første er det viktig å ha et velfungerende antivirusprogram installert. Vi anbefaler det enkle Microsoft Security Essentials – gratis og i dag mye enklere enn de fleste andre programmer. Det finnes naturligvis andre gratisalternativer, men vi opplever at Microsofts variant krever færre oppdateringer og «brukervalg». Enkelt og greit for de fleste av oss!

Rens PC'en for søppelfiler med CCleaner

Det er likevel kjekt å kunne scanne gjennom maskinen sin på en enkel måte og kvitte seg med rusk og rask som blir liggende igjen etter timer med surfing osv. Da installerer du på en enkel måte CCleaner. Ta en kikk på denne siden for å se nøyaktig hvordan programmet installeres.

Gjerrigknarken har brukt gratisprogrammet i flere år og aldri hatt annet enn gode opplevelser. Jo mer søppel som forsvinner, jo bedre føler Gjerrigknarken seg.

Fjern spionvare og annen styggedom med Malwarebytes

Av og til kan det snike seg inn programvare som irriterer, enten fordi det dukker opp pop-ups på skjermen, verktøylinjer eller lignende. Da kan det være et bra triks å installere Malwarebytes, som på en svært effektiv måte leter opp unødig programvare.

En bruksanvisning for de ukyndige finner du på denne siden – det er ikke vanskelig å installere og kjøre Malwarebytes.

Tips oss om gode renseprogrammer

Har du tips om andre programmer som er gratis og nyttig for oss gjerrige som vil spare PC’en for bry og spetakkel? Er de samtidig enkle å bruke?

Tips oss i kommentarfeltet og gi litt av din kunnskap til andre gjerrigknarker!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?