< >
Annonse:

Planlegg middagene og spar penger

Planlegg middagene og spar penger Matbutikkene lever av sløsefanter som impulskjøper når de er sultne. En gjerrigknark planlegger godt, ikke minst når det gjelder middagsmaten. Er du like flink som meg? Trykk her for å besøke »

Vi har tidligere i Gjerrigknarkens blogg skrevet om hvordan vi kan spare penger på handleturen (som vi utelukkende gjør en gang i uken – på full mage) og hva slags matvarer man bør ha i spiskammerset (dersom man har plass)

Spiskammer er ikke harry

Handletips for gjerrige

Menyforslag fra butikkene

Du har kanskje lagt merke til at matbutikkene er blitt flinke til å gi deg menyforslag med handlelister slik at du lettere skal få ideer til middagen som skal serveres de andre i familien? Inspirasjon er godt å få, men enda bedre er det om du selv tar deg tid i helgen til å planlegge kommende ukes matbord.

I en strukturert familie har man oversikt over hvem som er tilstede ved middagsbordet de forskjellige dagene. Noen ganger må matlagingen gå kjapt, mens andre ganger har man bedre tid. Og samtidig skal man jo tenke pris.

Lørdag er middagsplanlegging

La meg ta meg selv som eksempel: Lørdag er tiden da vi setter opp planen for neste uke. Kanskje ikke i familieråd, men de yngre kan så absolutt ønske seg det ene og det andre.

Gjerrigknarken konsulterer en svært så velbrukt bok (som dessverre ikke lenger er i salg, men den finnes på biblioteker og kanskje i antikvariater) som heter Bra og rimelig mat – utgitt av Forbrukerrådet.

Boken har oppskrifter på enkle matretter i 2 og 4 porsjoner, også med prisberegninger (vel, de er fra 1995).

Bruk middagsplanleggere på smarttelefon

Men nymotens teknologi er jo også kjekk å bruke. Hva med Middagsplanleggeren til Rema1000? En kjekk app der også priser er med.

Sist jeg var innom Rema1000 tok jeg selvsagt med meg temaheftet de utgir – spekket med oppskrifter til under en hundrings (men vi klarer jo absolutt billigere enn det).

Flere andre kjeder har det samme. Dersom du er like konsekvent med middagsplanleggingen, vil du fort finne ut ukesplanene går i sykluser. Spar på 50 uker med slik planlegging, og du finner fort ut at familien kanskje har 20 forskjellige middagsrester som serveres.

Lag favorittoversikt

Dermed kan du sette opp en favorittliste som du igjen kan velge fra. Man behøver ikke støvsuge oppskriftsider hver eneste dag for å få inspirasjon, men en gang i mellom er det jo stas å overraske med noe nytt, ikke sant?

Hvordan gjør du det med middagsplanleggingen?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236