< >
Annonse:

Bruke dagslinser flere ganger

Bruke dagslinser flere ganger Tipseren Annelin mener det er gode penger å spare dersom du bruker dagslinsene dine helt opptil en uke! Hun bruker selvsagt linsevæske og rengjør linsene daglig, da varer linsene helt opptil en uke!

Hva mener du om et slikt tips? På nettet kan vi lese alle mulige advarsler mot å gjøre dette, men kan det være firmaene som selger slike som "planter" slik informasjon?

Vi mottok følgende kommentar på e-post som vi synes det er verdt å ta med her:

"Anbefaler tipseren å bruke månedslinser. Disse kan brukes 1 mnd. og renses hver dag. Å bruke endagslinser flere dager er overhodet ikke anbefalt og kan føre til infeksjoner og skader på hornhinna med påfølgende fare for nedsatt syn eller blindhet.

En engangslinse som blir brukt flere dager vil heller ikke gi nok oksygen til hornhinnen, pga. inntørking og belegg, og føre til karinnvekst, altså at blodårer vokser inn på hornhinnen. Hornhinnen har i utgangspunktet ikke egen blodtilførsel, og får oksygen fra tårefilmen, og karinnvekst er kroppens måte å kompensere for at hornhinnen blir kvelt. 

Å risikere synet for å spare noen kroner er idiotisk og uansvarlig, for å ikke snakke om å oppfordre andre til å gjøre det."

Hva mener du om saken? Kommenter nedenfor!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: