< >

Lag hjemmelagede tennbriketter av avfall fra hjemmet

Lag hjemmelagede tennbriketter av avfall fra hjemmet En gjerrigknark ser muligheter der andre ikke gjør det. Denne gangen har vi et tips for hvordan en kan lage sine egne tennbriketter. Alt man trenger er rester fra stearinlys, tomme doruller og avisreklame eller annet papiravfall.

Fremgangsmåten er som følger: Avisreklame eller annet papiravfall må først strimles slik som fra en makuleringsmaskin. Smelt så stearinlysrestene i et tomt aluminiums eller metallspann, fyll dorullene godt med strimlet papir og legg de i spannet med smeltet stearin. Når dorullene har blitt gjennomtrukket av stearinen, ta de opp og legg de til kjøling. Når de er tørre, så deles de opp i to eller tre deler og er klare til bruk.

På denne måten blir tomme doruller, reklamepapir og stearinlysrestene resirkulert og vi får alltid fyr i ovnen og på bålet når man er på tur. Og gratis skal man ikke kimse av.

Har du ikke makuleringsmaskin kan en billigvariant typisk kjøpes for omlag 200 kroner fra Biltema, Clash Ohlson eller liknende butikker.

Tusen takk til Bjørg Helene for dette flotte tipset!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈