< >

Redd livet til tannbørsten din og unngå den visse(?) død!

Redd livet til tannbørsten din og unngå den visse(?) død! Det anbefales at man bytter tannbørste hver 3. måned, samt etter sykdom, MEN dette skyldes hovedsaklig bakterievekst og ikke at den er slitt. Oppvaskmaskinen er derfor din og tannbørstens venn og kan redde både helse og lommebok!

En skal ikke undervurdere viktigheten av god tannbørstehygiene. Enkelte bakterier og sykdommer i munnhulen kan blant annet føre til hjerte- og karsykdommer, og i verste fall død. Heldigvis hører dette med til sjeldenhetene....

Vår tipser, Akidiri, har imidlertid tipset oss om en løsning for deg som ikke vil bruke penger i dyre dommer på nye tannbørster og tannbørstehoder til elektriske tannbørster hele tiden:

"Jeg var i ferd med å kjøpe meg et nytt tannbørstehode da den jeg hadde begynte å få belegg og var misfarget. Så jeg kom på å putte den i oppvaskmaskinen bare for å teste, og den kom ut helt ren!"

"Det er mest å spare på tannbørstehoder til elektriske tannbørster, da disse ofte er ganske dyre og ikke blir så fort slitt som manuelle tannbørster, så her kan man tyne ut en del ekstra måneder. Er man snill med den manuelle tannbørsten vil man her også kunne tyne ut noen ekstra måneder. Det er viktig å kjøre et program som holder over 60 grader da dette dreper de fleste bakterier." 

"I etterkant har jeg funnet flere seriøse artikler der oppvaskmaskintrikset anbefales av tannleger/leger."

Hvis man vil være på den helt sikre siden kan man også koke tannbørsten i vann med litt eddik, men det aller enkleste er å å kjøre den i oppvaskmaskinen! Den skal settes på uansett, så da slipper en å bruke strøm og vann på å koke vannet.

Akidiri forstsetter sine godord om oppvaskmaskinen:

"Jeg kjører også jevnlig oppvaskkost og skrubber i oppvaskmaskinen.... en oppvaskmakin er også en veldig bra investering, som sparer veldig mye strøm og vann. Jeg har en strømmåler på benkoppvaskmaskinen min og med en strømpris på 40øre Kwh (årsforbruk: 300kwh per. år) betaler jeg 120kr året, og bruker rett i overkant av 2200 liter vann (ca. 6l vann per. vask, 1 vask per. dag). Hadde jeg vasket for hånd hadde jeg brukt ca. 37 000 liter (rundt 100liter per. gang, daglig), så jeg sparer ca. 35 000 liter vann. Har man en vanlig oppvaskmaskin vil man der også spare ca. 85% vann kontra å vaske opp for hånd."

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈