< >
TIPS: Forhåndsregistrer deg i Gjerrigknarkens Julekalender - om 30 sekunder har du kanskje vunnet!
Annonse:

Smart triks: Hvordan redusere matutgiftene med rabatt- og kredittkort

Smart triks: Hvordan redusere matutgiftene med rabatt- og kredittkort Rabattkort er alltid bra, men kredittkort kan være fy fy hvis du ikke har økonomien i orden. Samtidig er slike kort en gylden anledning til å spare penger på matvarehandelen. Det er utrolig, men sant. Les mine enkle tips her. Trykk her for å besøke »

Gjennomsnittsfamilien i Norge bruker ca. 1 000 kroner per uke på matvarer. De fleste gjør lite for å endre utgiftene, men det er flere tips du kan dra nytte av.

Tips 1: Bruk billigbutikker som Rema 1000, Kiwi eller Rimi

Dette tipset gjelder uansett om du bruker rabatt- eller kredittkort for å redusere matutgiftene!

Dersom du av bekvemmelighet handler matvarer i kjeder som Meny og Ultra, betaler du betraktelig mer enn nødvendig.

Fullsortimentskjedene har mange spennende matvarer som man ikke finner i billigbutikkene, men grunnsortimentet er likt over alt – og definitivt billigere hos for eksempel Kiwi og Rema 1000 som alltid scorer best når matvarepriser undersøkes.

Tips 2: Bruk rabattkortene Coop medlemskort og Trumf og få 1% bonus

De fleste drar bankkortet og betaler sin varehandel uten å tenke mye over hvilke muligheter de har til å spare noen kroner. Den enkleste varianten er å ha et Trumf- og Coop-kort klar i lommeboka. Da får du alltid 1% rabatt på det du handler. Med en gjennomsnittlig handel, vil du da spare ca. 500 kroner i året.

Det koster kr 300 å bli medlem hos Coop, men de pengene blir stående som et innskudd og er ikke tapt. Trumf-medlemskap koster ingen verdens ting og anbefales for alle!

Dersom du har faste butikker du handler i med disse kortene, vil du forresten få verdikuponger som gir deg billigere eller til og med gratis varer. 4-5 ganger i året får jeg gratiskuponger hos Kiwi, slik at jeg kan hente ut gratisvarer. Hos Coop kommer det kuponger som gir spesialrabatter.

Tips 3: Trumf VISA gir alltid 2% bonus

Når jeg handler i butikker som Kiwi, Meny, Spar osv. (tilhørende Norgesgruppen), bruker jeg alltid Trumf VISA som gir meg 2% bonus på handelen.

Det betyr at en gjennomsnittsfamilie sparer en tusenlapp i året. I tillegg vinner man litt på betalingsutsettelsen som et kredittkort gir. Og selvsagt betaler jeg skyldig beløp alltid på forfallsdato, verken før eller senere!

Er du forresten klar over at Norgesgruppen flere ganger i året har dager med Trippel-Trumf? Da får du 4% rabatt ved bruk av Trumf VISA (ellers 3% med vanlig Trumf-kort).

Tips 4: Kredittkort som gir bonus på matvarehandelen

Vil du spare enda mer, er det faktisk lønnsomt å ha enda flere kredittkort i lommeboka. Flere og flere kredittkort har rabattmåneder tilegnet et visst vareområde. Og tydeligvis har kredittkortselskapene funnet ut at dagligvarer er noe folk flest trenger...

Ikano VISA gir deg faktisk 4% på mat og dagligvarer i desember, noe som passer utmerket for alle som handler litt ekstra til julefeiringen.

Slike månedsaksjoner kommer stadig vekk, så her gjelder det å ha kortene klare til bruk.

Les også min artikkel Myte: 'Aldri skaff deg et kredittkort' - dette er helt feil!

Kredittkort er som sagt fy fy hvis du ikke har orden på økonomien. Det viser seg jo dersom man ikke betaler på forfallsdato:

  • Trumf VISA - Eff rente 34,4 %, 15 000 o/12 mnd. Totalt 17.299.
  • yA Bank - Eff.rente 22,90%, 15 000 o/12 mnd. Totalt 16.744.
  • Ikano VISA - Eff. rente 20,10%, 15 000 o/12 mnd. Totalt 16.573.
Tilbyder: Ikano VISA
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈