< >
Annonse:

Julekalendere på nett - ikke gull alt som glimrer

Julekalendere på nett - ikke gull alt som glimrer Det hører med til min adventstemning å telle ned hver dag til jul ved å delta i forskjellige julekalendere på nett. Men det er selvsagt ikke gull alt som glimrer, så det gjelder å være litt oppmerksom på hva slags kalendere man registrerer seg i og deltar i.

Ikke registrer deg i tilbuds- eller salgskalendere

En kalender som ikke inneholder annet enn dagens tilbud, f.eks. CDON eller Platekompaniet har slike, er ikke annet enn bortkastet tid. Disse kalenderne skal bare trigge deg til å kjøpe noe du kanskje ikke trenger.

Sånne kalendere benytter seg av et enkelt psykologisk triks som rett og slett skal plante hastverksfølelsen i oss forbrukere – du skal føle deg presset til å ta en kjapp avgjørelse for å kjøpe en vare.

Forteller kalenderne hva man faktisk kan vinne?

Mange julekalendere virker morsomme, enkle eller kanskje til og med spennende, men samtidig er det ikke sikkert at du vet hva premiene er for noe?

ersom firmaene konsekvent forteller om flotte, store eller overraskende premier, uten å fortelle hva de faktisk gir bort, bør du være skeptisk. Kanskje det bare er noe vås som du kaster bort tiden din på?

Julekalendere som koster penger

Hvert år dukker det opp julekalendere hvor det koster penger å delta. Det kan være så enkelt som å sende et kodeord på SMS til for eksempel 1 krone.

Men ei krone her og ei krone der, slikt blir det også summer av.

Registrerer du deg faktisk i en ekte julekalender?

Nå i desember dukker det opp en rekke konkurranser som ser ut som julekalendere, men som egentlig bare har til hensikt å lure deg til å registrere deg – slik at de kan kontakte deg senere med «supre» tilbud.

For å unngå i havne i denne fella, er det nyttig å ta en vurdering på om arrangøren av julekalenderen du vurderer å delta i er seriøs, om du kjenner firmaet eller nettsiden osv.

Finner du ikke noe kontaktinfo eller er det ikke lett å finne ut hvem som står bak kalenderen er det ofte smart å holde seg unna!

Offentliggjøres vinnerlisten eller ikke?

En julekalender med seriøs fremtoning og «respekt for seg selv» offentliggjør vinnerlister med navn på vinnerne, enten på en egen side, i selve kalenderen (ofte kan man klikke på tidligere luker og se hvem som vant) eller kanskje på Facebook.

Det er ikke alle som ønsker fullt navn og adresse offentliggjort, men likevel får du kjapt en føling med om vinnerlistene er ekte. Kanskje folk kommenterer eller poster bilder av premiene de har mottatt?

Sjekk julekalenderoversikten min

Jeg har i mange år hatt min egen oversikt over kalendere jeg selv deltar i og også har sjekket ut. Her finnes både store og små kalendere, men felles for alle er at de ikke koster penger, er enkle å delta i og at det faktisk gis bort premier.

Hvilke julekalendere er populære akkurat nå?

Nummer 10: Rikstoto julequiz

Ser ut som om det er mange som er glade i hest og Rikstoto. I denne quizen kan du vinne penger inn på spillkontoen din.

Nummer 9: Royal Caribbean julekalender

Hos Royal Caribbean kan du vinne et middelhavscruise for to personer. Ingen ting hadde vel vært bedre nå som snøen og kulda er her hos oss.

Nummer 8: Blush julekalender

Kjekk kalender for deg som vil vinne hud-, hår- og kroppspleieprodukter.

Nummer 7: Hertz julekalender

En variert kalender der du kan vinne alt fra hotellovernattinger til mobil og TV.

Nummer 6: Proshop sin julekalender

Hos Proshop kan du vinne spill- og datarelaterte premier. Kjekt for nørder.

Nummer 5: SPAR sin julekalender

Som vanlig hos Spar kan du vinne gavekort verdt 1 000 kroner – kjekt å ha når matvarene skal handles. I tillegg kan du vinne Coca-Cola Zero av alle ting.

Nummer 4: NorgesEnergi sin julekalender

Hos NorgesEnergi kan du vinne gavekort til Elkjøp eller et reisegavekort verdt 10 000 kroner fra Norwegian.

Nummer 3: Nidars julekalender

Godteri er alltid populært i desember, og det kan du selvsagt vinne i Nidar sin kalender.

Nummer 2: Kondomeriets julekalender

Hva du kan vinne i denne kalenderen, kan du kanskje tenke deg. Den er faktisk blant de mest populære, så folk vil heller vinne enn å bruke penger på slike ting, eller?

Nummer 1: Gjerrigknarkens julekalender

Kanskje ikke så rart at min egen julekalender er på topp hos meg – men så er den faktisk blant de mest gavmilde på nettet. Flaxlodd, julegodis, Playstation Pro med VR-briller, iPad og iPhone 10 er premiene. Jeg deler faktisk ut 300-400 premier i løpet av desember!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236