< >
Annonse:

Gratis jakt til nye jegere

Gratis jakt til nye jegere Norge er et unikt land med store allmenninger som gjør småvilt- og storviltjakt lett tilgjengelig. Men visste du at du kan få gratis jakt samme året du tar jegerprøven? Trykk her for å besøke »

– Dette er en kjempeordning flere førstegangsjegere burde benytte seg av, sier informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), Espen Farstad.

Statskog SF, fjellstyrene og enkelte private grunneiere gir deg som førstegangsjeger gratis jaktkort. Kjøper du kort i et område med gratis jakt for førstegangsjegere, trekkes beløpet fra i handlekurven på Inatur.no når du har lagt inn jegernummeret ditt. I flere områder er det også gode rabatter for ungdom.

– Her kan du slippe til i noen av Norges flotteste fjellområder, til en redusert pris. Det er et utrolig godt tilbud til deg som står foran din første jaktsesong, forteller Farstad.

Vil hjelpe ferske jegere i gang

Litt under halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri på jakt.

– Veien fra jegerprøven til din første jakttur går ikke nødvendigvis av seg selv, hvis du ikke allerede er en del av et jegermiljø, sier Farstad.

Statskog, fjellstyrene og Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangerer derfor opplæringsjakt på både småvilt, blant annet rype, skogsfugl og rådyr og storvilt som elg og villrein. Deltakerne på det som kalles Introjakt får muligheten til å jakte sammen med erfarne jegere og instruktører i gode jaktområder, i fantastisk natur.

– Dette er noe mer erfarne jegere som vil utvide horisonten også bør kjenne til. Hvis du har jakta rype en stund, men lurer på om villreinjakt er noe for deg, kan du prøve det ut sammen med erfarne jegere i en trygg ramme, forteller Farstad.

– Introjakta var enorm hjelp

For Hanne Simonsen Lindstad har jakt, fiske og friluftsliv blitt en viktig del av livet sammen med mannen Joakim og barna Dennis og Robin på to og sju år.

– Som fersk jeger er du ofte ganske usikker på hvordan du skal gå fram, forklarer hun.

For fire år siden ble familien med på sin første introjakt etter rype.

– Vi visste ikke helt hvordan vi skulle komme i gang og manglet kunnskap. Introjakta ble inngangsporten. Nå jakter vi både fuglevilt, elg og rådyr, og er mye tryggere på hva vi holder på med.

Det har blitt mange magiske øyeblikk ute i naturen siden den gang.

– Jakta har skapt et sterkt bånd for oss som familie. I tillegg har vi fått en rekke nye venner og et godt nettverk med andre jegere. Du blir aldri helt utlært som jeger. Derfor er det å knytte seg til erfarne jegermiljøer som kan hjelpe deg videre til enorm hjelp, sier Simonsen Lindstad.

Tilbud til førstegangsjegere og Introjakt:

Her finner du jakttilbydere som er med på kampanjen for førstegangsjegere. (Tilbudene varierer fra tilbyder til tilbyder, og sted til sted.)

På nettsidene til njff finner du en oversikt over introjakt/opplæringsjakt.

Tilbyder: NJFF
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: