Finn billig bredbånd – spar penger på å sammenligne tilbydere av internett-forbindelse

Altfor få skifter leverandør av bredbånd – de vet kanskje ikke engang at det er mulig å skifte tilbyder. Du kan spare mye penger på å velge en tilbyder som ikke tar overpris på internettlinja hjemme, enten det er snakk om fiber eller ADSL via kobberlinjene.

Hvilke nasjonale leverandører av bredbånd finnes i Norge?

I «gamle» dager var det stort sett bare Telenor og Tele2 som tilbød bredbånd. I dag er NextGenTel, Telenor, Homenet, Get og Canal Digital de største aktørene på markedet.

I tillegg er det mange i Norge som bor «kinkig til» for å få internett via kabel. Da er det enten mobilt bredbånd som gjelder (se min sammenligningsside for tilbydere av mobilt bredbånd) eller kanskje til og med internett via parabol for dem som bor svært vanskelig til – se Breiband.no/Viasat.

Hvorfor er det vanskelig å vite hvilke bredbåndsleverandører som finnes i ditt område?

Det er vanskelig å finne en komplett oversikt over hvilke tilbydere som gir deg internett – alt avhenger av hvor du bor. Det finnes en rekke store og små regionale tilbydere – for eksempel Eidsiva Bredbånd (Hedmark, Oppland og deler av Romerike) eller Ringnett (Buskerud).

I tillegg er det komplisert å finne ut hvilket bredbåndsabonnement som er tilgjengelig på din adresse. Det avhenger av avstanden fra sentralen til boligen og også hva slags kabel du har liggende i bakken (kobber- eller fiberkabel).

Finn det beste bredbåndsabonnementet der du bor

Heldigvis finnes det sammenligningstjenester som lar deg skrive inn adressen din og deretter viser deg hvilke tilbydere som kan tilby bredbånd og fiber.

Dessverre er det ikke alle tilbydere som ønsker å gi fra seg informasjon til disse eksterne tjenestene, så de er ikke komplette, men likevel gode verktøy for å finne de beste tilbudene.

Det finnes noen tjenester som er helt uforpliktende å bruke som jeg råder deg til å prøve: