< >
🛒 Vinn din egen handlekurv med matvarer 👈 last opp en kvittering og du er med!
Annonse:

Trenger studenter egentlig å bruke penger på forsikring?

Trenger studenter egentlig å bruke penger på forsikring? Studenter har anstrengt økonomi og det føles vel unødvendig å skulle bruke kroner fra studielånet, sommerjobben eller deltidsjobben på noe så kjedelig som forsikring. Trenger studenter egentlig å bruke penger på forsikring?

De fleste studenter lever stramt, og mange kan ikke bruke penger på unødig fjas. Forsikringer mot ditt og datt er kanskje ikke det som står høyest på prioriteringslisten hos spreke ungdommer som forlater redet hjemme og kaster seg ut i studielivet.

Det er kanskje ingen overraskelse at selv jeg mener det er viktig å ha noen forsikringer for å sikre seg i tilfelle noe skulle skje. Men faktum er som alltid: Forsikringsbransjen vil gjerne selge mest mulig til flest mulig – og da spiller det ingen rolle hva du egentlig trenger.

Men en sparsommelig student hopper ikke på det første og liksom beste tilbudet som man treffer på. I første omgang er det tre tips som virkelig kan spare deg for dyre forsikringsutgifter.

Tips 1: Ikke meld flytting fra der foreldrene dine bor

Det er stadig flere kommuner som forsøker å lokke studenter til å melde flytting i folkeregisteret. Det er viktig å huske på at en offisiell flytting kan ha konsekvenser som du ikke tenker på – en slik konsekvens er faktisk at det vil koste deg mer å forsikre deg.

Det er lett å la seg friste til å melde flytting, f.eks. når Kristiansand tilbyr gratis busskort hele det første studieåret for studenter som melder flytting. Kommunen har ganske enkelt foretatt et regnestykke og sett at de får mer penger fra staten jo flere innbyggere de har. Da er det en liten utgift å gi tilflyttende studenter et gratis busskort – det er jo også bare første året.

Men dersom du som student prøver å kjøpe f.eks. en innboforsikring kommer garantert spørsmålet om du har folkeregistrert adresse hjemme hos dine foreldre fortsatt. Det er vanskelig å si hva slags prisforskjell dette innebærer, men det er neppe noen tvil om at det er mer lønnsomt å beholde den folkeregistrertre adressen hjemme hos foreldrene dine – selv om du studerer langt avgårde i en annen by.

Tips 2: Sjekk hva foreldrene dine allerede betaler for – kanskje du er dekket godt nok?

Du tror kanskje at du trenger en egen innbo- eller reiseforsikring når du begynner å studere? Men dersom foreldrene har gode forsikringer, er det ikke sikkert du behøver å bekymre deg om noe som helst – eller bruke penger på forsikringene.

Når man flytter hjemmefra for å studere, er sjansene store for at man fortsatt er dekket av foreldrenes innboforsikring. Dersom du endrer adresse i folkeregisteret, må man kjøpe egen innboforsikring for å være dekket. Hvorfor i alle dager skal man gjøre det dersom man heller kan spare de pengene? Husk uansett å sjekke vilkårene for å finne ut hva som gjelder for innboforsikringene til foreldrene.

Du tror kanskje at du ikke trenger innboforsikring når du bor på hybel? Husk at det ikke bare er PC, TV, store møbler, dyre vesker og fancy klær som teller til innbo – bare tenk på om du skulle havne i «uløkka» og måtte kjøpe inn alt fra kjøkkenutstyr, bøker, filmer, sengesett og slikt. Men som sagt, sjekk med foreldrene for å vite vilkårene i den avtalen de har!

Når det gjelder reiseforsikring, gjelder akkurat det samme. Sjekk hva som dekkes innenfor familiens reiseforsikring. Mange selskaper forsikrer hjemmeboende (og da menes altså folkeregistrert adresse) barn i alle fall frem til de er 21 år gamle.

Men selv om du er eldre enn dette, kan det være smart å undersøke om reiseforsikring kan tegnes rimeligere innenfor familiens forsikringsselskap. Mange av oss litt oppi årene har flere forsikringer samlet i ett selskap – rett og slett for å hanke inn samlerabatter. Det kan godt være at reiseforsikringen du trenger blir betraktelig rimeligere når du får dra fordel av samlerabattene til foreldrene dine.

I tillegg til innbo- og reiseforsikring, bør du vurdere om ulykkes- eller uføreforsikring kan være nyttig. Ingen antar vel at noe alvorlig skal skje, men man vet jo aldri. Det er godt mulig at reiseforsikringen din tar høyde for det som vanligvis inngår i en ulykkesforsikring, men igjen det bør du sjekke opp for å være sikker.

Tips 3: Sjekk fordelene i organisasjoner og fagforeninger

Dersom du er medlem i en fagforening, organisasjon eller studentorganisasjon, er det godt mulig at de har bra tilbud på studentforsikringer som innebærer både innbo, reise, ulykke og kanskje til og med eventuelt ufør.

Det bør du altså sjekke, i alle fall dersom du har meldt flytting fra foreldre eller er for gammel til å være inkludert i familiens forsikringer. Da kan det kjapt være lønnsomt å benytte seg av fordelstilbudene som eventuelle medlemskap gir!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: