Legathåndboka for en slunken kasse
Legathåndboka er nok den mest økonomisk innbringende boka du kan skaffe deg. Den inneholder en samlet oversikt over stipendier og legater i Norge. Enten du er student eller satser på videreutdanning, kan du finne utrolig mange muligheter til å få noen ekstra kroner i kassen. Trykk her for å besøke »Legathåndboken kan du sikkert få lånt på ditt nærmeste bibliotek, men det er en relativt liten investering ved kjøp [ANNONSELENKE] - den gjør seg sikkert betalt.
Det er ikke alltid slik at du må være lutfattig student med helseproblemer for å få penger fra et legat eller stipend. Det finnes så mange forskjellige stipender og legater at du må ha klart for deg hva du søker støtte til. Et prosjekt? En reise? Skolebøker eller utveksling?
Legathåndboken [ANNONSELENKE] er delt inn i seks forskjellige kategorier:
1) Fagorientierte stipender og legater. Disse er for deg som trenger økonomisk støtte til faglige prosjekter - f.eks. dersom du tar en medisinutdanning eller vil forske på kristendommen i Øvre Volta.
2) Utdanningsstipender og -legater. Dersom du skal studere i utlandet eller reise bort hjemmefra, kan det være flere aktuelle å søke på.
3) Forskningsstipender og -legater. Dersom du har kommet langt i utdannelsen (høyere enn master) og tenker på doktorgrad kan det jo være kjekt å sjekke mulighetene for støtte FØR du velger emne.
4) Sosiale stipender og legater. Fra gammelt av var det vanlig for velstående mennesker å gi penger til folk med "problemer" av ulik art. I dag kan du ha sjansen til å få penger dersom du er barn og ungdom, kvinne, syk eller ufør, blind, svaksynt, hørselshemmet osv. Forskjellige yrkesgrupper har også muligheter til å søke stipend.
5) Geografisk begrensede stipender og legater. Mange kommuner har utdanningslegater som du kan søke på, i tillegg er det mange legater som begrenser søkningen til et geografisk - f.eks. verdig trengende i Drammen kommune. Det er så absolutt en god ide å se etter stipender fra ditt område.
6) Diverse stipender og legater. Her lønner det seg for alle å kikke, siden disse legatene ofte er mer generelle - bruk fantasien for å finne ut om de passer for deg.
Når du har funnet frem til hvilke stipender og legater du vil søke på, er det bare å følge anvisningene i forhold til søknadskjema, tidsfrister osv.