< >
Annonse:

Bruk fryseboks og -skap bevisst - kjør opprydding når det er grisekaldt

Bruk fryseboks og -skap bevisst - kjør opprydding når det er grisekaldt Vinteren er en fin tid for alle med fryseboks og -skap. En hardnakket gjerrigknark slår av fryseboksen og lagrer varene ute, men vi tar ikke sjansen på det når temperaturene svinger. Men en opprydding i fryseboksen går lekende lett når minusgradene herjer som verst.

Bruk fryseboksen aktivt

Hos oss bruker vi fryseskapet aktivt, kjøper inn en del frysevarer når matvarekjedene har «fryseshow» med tilbud på både det ene og det andre. I tillegg fryser vi ned selvplukkede bær og frukter, supperester og andre godsaker som kan brukes senere. Ikke minst er det kjekt å bruke fryseren når man finner godbiter i datohylla!

Av og til er det tydelig at det er behov for avriming eller bare litt vask og rengjøring. Mange har eldre frysebokser og -skap som tydeligvis ikke er like tette som da de var nye - og det samler seg lett is i skap og boks.

Avpass avriming av fryseboksen etter været

I helgen nå har vi mellom 15 og 20 minusgrader der vi bor. Da tar vi ut alle frysevarene og avrimer og rengjør fryseskapet. Det gir både mer plass og ikke minst litt energisparing. Det er mye enklere å gjøre dette om vinteren enn om sommeren, det er du sikkert enig i.

Samtidig fikk vi god anledning til å se hva vi har faktisk har lagret i boksen de seneste månedene. Vi tok oppstilling ute og sorterte varene etter type.

På den måten blir vi bevisste på hva vi faktisk har til rådighet når middagsplanleggingen står for tur (vi setter selvsagt opp en plan for en hel uke og handler inn fornuftig deretter).

Vi fant for øvrig svært få gamle varer i fryseskapet, noe som ga oss en pekepinn på at vår bruk av fryser er god!

Jeg vet at mange er flinke til å notere hva de har og tar ut av fryseren, men sååå flink er ikke jeg.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: