< >
Annonse:

Planlegg jul og bursdager tidlig: Spar tusener av kroner

Planlegg jul og bursdager tidlig: Spar tusener av kroner Mange er sent ute med jule- og bursdagsgaver hvert eneste år, og ender opp med impulskjøp eller dyrekjøpte erfaringer. Men hvorfor ikke heller bli flinkere til å planlegge - og på den måten spare tusenvis av kroner?

Rett før = stress + lite optimale gaver

De fleste av oss kan relatere til følelsen: Det er desember eller rett før en bursdag og det begynner å haste med å få på plass gavene. Man haster rundt på et kjøpesenter og plukker ut noe en bare er halvveis fornøyd med og som koster mye mer enn det burde. Den som mottar gaven takker pliktoppfyllende, men en sitter igjen med følelsen av at det bare er for å være høflig.

Unngå å havne i butikkfella

Hvordan unngå å havne i denne fella handelsstanden har lagt opp for deg? Enkelt! Stikkordet her er planlegging! Begynner en å planlegge dette i god tid kan en slå til på de beste tilbudene, kjøpe når rabattene er høyest, samt tåle relativ lang leveringstid uten å miste nattesøvnen.

"Gavelisten" - liste med personer, gaver og datoer

Begynn med en liste med personer du skal gi gaver til og når gaven skal gis, eksempelvis dato for bursdag eller julaften. Tenk så på hva slags type gaver du ønsker å gi til hver enkelt. Her er et oppdiktet eksempel på hvordan en gaveplanleggingsliste kan se ut:

  1. Ingrid, bursdag 24. oktober: Støvler
  2. Ulf, bursdag 17. november: Lego og aktivitetsbok
  3. Jørn, jul 24. desember: Hettegenser
  4. Astrid, jul 24. desember: Jo Nesbø-roman og duk
  5. Ulf, jul 24. desember: Brettspill og mini-ski

Før på nye navn og datoer fortløpende etterhvert som du kommer på mer. En slik liste vil gjøre at du til enhver tid har mer kontroll over hva du skal gi og den er dessuten perfekt i forhold til å planlegge selve gavekjøpene.

Lag din egen variant på PC eller papir, og du føler med en gang at du har mer kontroll!

Se etter gaver når ingen andre gjør det

De beste tilbudene finner du gjerne når butikkene ikke har så stor påpgang. Perioden rett etter jul, sommerferie og andre tidsperioder der folk ikke handler så mye sammenfaller svært ofte med når butikker og nettbutikker har de beste prisene.

Følg med på tilbud og rabatter

Med gaveplanleggingslisten til enhver tid i bakhånd er det enkelt å følge med på nettet etter gode rabatter og tilbud på akkurat det du har tenkt å kjøpe. Det kan være dumt å gjøre impulskjøp når det er tilbud på nett, for en kjøper gjerne ting en i utgangspunktet ikke hadde trengt, men med listen unngår du nettopp dette.

Om det skulle dukke opp noe du eksempelvis synes er bedre enn det du har skrevet opp fra før, er det heller ingenting i veien for å bytte.

Tilbud og rabatter dukker som oftest opp når en minst venter det. Triks for å finne frem til disse er gjerne å følge med i nyhetsbrev og tilbudsaviser - eller du kan selvsagt følge med på Gjerrigknark.com!

En god annen strategi er å følge med på deal-sider som feks Let's deal på nettet. Dette gjelder særlig hvis du er glad i å gi bort restaurantbesøk, spa-behandling og liknende, men også ting og tang.

Tips: Utnytt velkomstgaver for hva det er verdt

Følger du med på Gjerrigknark.com, så vet du at velkomstgaver i bokklubber kan være en flott måte å fikse gaver til deg selv eller andre på. Ta en kikk på f.eks. min kategori for gratis ting og vareprøver.

En liten brannfakkel til slutt:

Jeg har tatt gavepraten med flere venner og ikke minst familien for å unngå unødige gaver. Ja, jeg tør faktisk spørre «Skal vi la være å gi hverandre noe til jul eller bursdag (eller begge deler)?» Det er utrolig mange som setter pris på spørsmålet….

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?