Coop åpner selvbetjent og døgnåpen testbutikk

Fra åpningsdagen 2. juli. F.v.: Wenche Wahlstrøm Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken, Ilja Kotliar, butikksjef i Coop Prix Fornebu og Ingjerd Vestengen, kjededirektør i Coop Prix, Coop Marked og Matkroken. Foto: Coop.
Fra åpningsdagen 2. juli. F.v.: Wenche Wahlstrøm Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken, Ilja Kotliar, butikksjef i Coop Prix Fornebu og Ingjerd Vestengen, kjededirektør i Coop Prix, Coop Marked og Matkroken. Foto: Coop.
Morgendagens dagligvarekonsepter skal testes i containerbutikken Coop Prix Fornebu, som er selvbetjent og åpen gjennom hele døgnet. Og i fremtiden kan slike containerbutikker fungere som midlertidig dagligvarebutikk på musikkfestivaler og arrangementer utenfor allfarvei.

Fredag 2. juli åpnet butikken i en stor container midt på Fornebulandet i Bærum utenfor Oslo. Butikken er fullstappet med ny teknologi som gjør det mulig for kundene å låse seg inn og handle uten betjening til stede. Og i tillegg til å ha ordinære dagligvarer, vil butikken stadig teste nye konsepter og tjenester som ved suksess kan bli tilgjengelig i andre deler av landet.

- Dette er virkelig en fremtidsbutikk. I tillegg til å være nabolagsbutikken for befolkningen på Fornebu, skal vi utvikle og prøve ut tjenester som hører naturlig hjemme på en slik møteplass. Målet er å gjøre handleopplevelsen enklere, bedre og mer tilgjengelig for våre kunder, som også er våre medeiere. Det skal være fort gjort både å få handlet inn til middag, samt å for eksempel leie med seg verktøy til helgens oppussing, sier Ingjerd Vestengen, kjededirektør for Coop Prix, Coop Marked og Matkroken i en pressemelding.

For blant de mange konseptene som skal testes ut, er en utleiebod. Her vil det være mulig å leie produkter som verktøy, hengekøyer, redningsvest for barn og store kjeler. I en del av butikken vil det også legges til rette for bokbytte av barnebøker og lesekrok. Videre testes nøkkelskap for utlevering av nøkler til hus og bil til bruk for tjenester som Nabobil og Airbnb. Og for dem som tar sykkelen til butikken, vil en mekkestasjon kunne være til nytte.

- Felles for mange av konseptene vi vil se på, er at de bidrar til en enklere og mer bærekraftig hverdag for kundene ved at produkter de av og til har behov for kan deles med flere. Vi tror det vil være et godt tilskudd til nabolaget og at kundene vil sette pris på at vi hjelper dem med raske og enkle løsninger, sier Vestengen.

Det skal også legges til rette for pop-up-konsepter der ulike leverandører kan selge bærekraftige eller kortreiste varer.

- Først ut er konseptet «Mer Enn», som lager bakevarer der halvparten av ingrediensene er grønnsaker som ellers ville blitt kastet. Det finnes også mange spennende og nyskapende oppstartsbedrifter som vi ønsker å tilrettelegge butikken på Fornebu som testarena for, sier Vestengen.

Containerbutikken skal være stasjonær på Fornebu, men det er også mulig å se for seg at tilsvarende butikker kan være mobile. Dermed vil dagligvarebutikker og delingstjenester gjøres tilgjengelig der kundene er på en smartere måte i fremtiden.

- Vi ser for oss en fremtid der nabolagsbutikken kan følge kundene når det arrangeres en stor festival eller et arrangement litt utenfor allfarvei, sier Vestengen.

Aktuelle saker fra den siste tiden: