GRATIS STRØM: Hvordan få strøm uten å betale for den?

Konkurransen om kundene blant strømleverandørene er knallhard, og det kan du som forbruker nyte godt av. Det dukker nemlig jevnlig opp tilbud som gir deg én måned eller flere måneder med gratis strøm!

Akkurat nå vet jeg ikke om noe tilbud som gir 100% gratis strøm, men Norges Energi har et tilbud der de gir 500 kroner i rabatt, uten at du forplikter deg til noe:

Få 500 kr rabatt på første regning »


Det lønner seg generelt å slå til raskt for gratistilbudene forsvinner erfaringsmessig fort. Flere av tilbudene har allerede forsvunnet: NorgesEnergi, Agva, GNP og Hafslund.

Hvorfor lønner det seg ikke å være lojal strømkunde?

"Gamle" strømkunder som aldri skifter selskap og beholder sin gamle strømavtale år etter år er strømselskapenes svar på melkekuer. De sitter ofte med dyre, ikke-konkurransedyktige avtaler og får aldri ta del i de gunstige prisene og gratis-tilbudene nye kunder gis.

Bytter du strømselskap får du som oftest både bedre priser på elektrisitet i kroner og øre, og iblant til og med gratistilbud og gavekort. De høye prisene gamle kunder betaler hjelper å finansiere disse gode tilbudene som utelukkende nye kunder får.

Du kan lese mer om dette i denne bloggposten. Moralen er uansett at det lønner seg å bytte strømavtale og/eller strømleverandør, ofte!

Hvilke strømselskaper tilbyr gratis strøm akkurat nå?

Bestill gratis strøm. Under er en oppdatert liste med selskaper som nå tilbyr eller tidligere har tilbudt strømavtaler med helt gratis strøm nylig:

  1. GNP Energy (3 måneder gratis strøm)
  2. Norges Energi (2 måneder gratis strøm)
  3. Hafslund (60 dager)
  4. NorgesEnergi (1 måned gratis strøm)
  5. Norges Energi (500 kroner i rabatt)
  6. Tinde (halv pris på strøm i 2 måneder)
  7. Fjordkraft (prismatch)

I bunn og grunn er dette mange av de samme selskapene som er å finne på toppen av listen med billigst strømavtaler med lavest pris over tid. Det er liten vits i å ikke gå for billigste strømavtale - da strømmen som kommer ut av kontakten er akkurat det samme uansett strømleverandør. Pris i kroner og øre per kwh er det som teller!

Og kan du sikre deg en strømavtale som gir HELT GRATIS STRØM i en måned eller flere måneder er det selvfølgelig en ekstra gulrot ;)

Hvilke strømavtaler er best og gir billig strøm over tid?

Når det kommer til gode strømavtaler er strømavtalen jeg selv velger og anbefaler spotpris. Går du for en fastpris avtale kan det være billigst i perioder, men over tid vil en strømavtale som er basert på spotpris være best og gi deg lavest pris.

Husk uansett å sjekke påslag på prisene. En gammeldags avtale om variabel pris pleier ikke å være det beste valget for kunden.

Ta gjerne også en titt på mine oppdaterte, mer detaljerte sammenlingssider for strømselskaper der du kan finne hvilken kraftleverandør som tilbyr Norges strømavtaler med de laveste priser på strømmen når det ikke er gratistilbud tilgjengelig.