GRATIS STRØM?! Oversikt over hva strømselskapene gir deg gratis:

Strømprisene i 2022 er og har vært høye, men likevel er konkurransen om kundene knallhard. Ved å benytte deg av strømselskapene som gir deg billigst strøm - og i enkelte tilfeller gratis strøm kan du holde strømregningene nede.

Per nå er det ingen tilbud som f.eks. gir 1 eller flere måneder gratis strøm, men det finnes andre velkomsttilbud som gir deg bonus og andre fordeler gratis. Det beste gratistilbudet akkurat nå er det i mine øyne Norges Energi som står for - der de gir bort CashPoints til en verdi av 500 kroner til nye kunder:

Få 500 kr i gratis CashPoints »


Gratis strøm eller bonus? Her er de beste velkomsttilbudene nå:

Blant de bedre tilbudene som finnes nå så har NorgesEnergi et tilbud hvor du får 500 kroner gratis i form av CashPoints hos Norwegian, mens Fjordkraft har et tilbud der de gir nye kunder 225 kroner gratis i form av Trumf-bonus direkte inn på Trumf-kontoen din.

For flere slike velkomsttilbud se også artikkelen jeg har skrevet om de ulike bonusene, rabattene og gavekortene strømselskapene gir til nye kunder.

OBS: På generell basis lønner det seg å slå til raskt for de beste tilbudene forsvinner erfaringsmessig fort. Flere av gratis-tilbudene fra i fjor har forsvunnet (NorgesEnergi, Agva, GNP, Kraftriket og Hafslund) - og de er lite sannsynlig at de dukker opp igjen med det første grunnet høye strømpriser.

Hvilket strømselskap er billigst nå? Hvordan få billigst strøm?

Forbrukerrådet sin liste over de billigste strømavtalene er et godt sted å starte for å finne ut hvilken strømleverandør du bør velge.

Trikset for å få billig strøm over tid er å følge med på denne listen, og bytte med en gang ens egen strømtilbyder / strømavtale eventuelt ikke er konkurransedyktig lenger. Om du ikke orker å bytte strømselskap hele tiden anbefaler jeg derimot å ett av selskapene som tilbyr prismatch strøm:

  1. Fjordkraft
  2. Norges Energi

Med en prismatch-avtale kan du, uten å bytte strømselskap hele tiden, sørge for at du har en konkurransedyktig strømavtale i tråd med de beste tilbudene i markedet hver måned. Les mer om hvordan du benytter deg av prismatch på strøm.

Om du lurer på om du bør velge fastprisavtaler eller spotprisavtaler så er den klare anbefalingen fra min side å velge spotpris. Spotpris er billigst over tid, selv om fastpris kan være billigst i enkelte perioder på vinteren når det er som kaldest.

Selskapene som selger fastpris-avtaler og prisgaranti-avtaler er gjerne sleipe og i 2021 har vi sett eksempler på at selskapene uten å informere kundene sine har endret prisene på slike avtaler, selv om de i utgangspunktet skulle ha fastpris eller makspris på strømmen de solgte.

Hvilke strømselskaper tilbyr gratis strøm akkurat nå?

Gratis strøm eller veldig billig strøm gjennom velkomsttilbud: Under er en oppdatert liste med selskaper som nå tilbyr eller har tilbudt strømavtaler med helt gratis strøm eller har eller har hatt et annet velkomsttilbud til nye kunder nylig:

  1. GNP Energy (3 måneder gratis strøm)
  2. Norges Energi (2 måneder gratis strøm)
  3. Hafslund (60 dager gratis)
  4. NorgesEnergi (1 måned gratis strøm)
  5. NorgesEnergi (Få 500 kr gratis i CashPoints fra Norwegian)
  6. Fjordkraft (Få 225 kr gratis i Trumf-bonus)

I bunn og grunn er dette mange av de samme selskapene som er å finne på toppen av listen med billigst strømavtaler med lavest pris over tid. Det er liten vits i å ikke gå for billigste strømavtale - da strømmen som kommer ut av kontakten er akkurat det samme uansett strømleverandør. Pris i kroner og øre per kwh er det som teller!

Og kan du sikre deg en strømavtale som gir HELT GRATIS STRØM i en måned eller flere måneder er det selvfølgelig en ekstra gulrot! Det gjeder å følge med på når slike gunstige strømavtaler blir tilgjengelige!

Det lønner seg å være på utkikk etter tilbudene som gir noe ekstra

"Gamle" strømkunder som aldri har skiftet selskap og har beholdt sin gamle strømavtale år etter år er strømselskapenes svar på melkekuer. De sitter ofte med dyre, ikke-konkurransedyktige avtaler og får aldri ta del i de gunstige prisene og gratis-tilbudene som de mer fremoverlente strømleverandørene tilbyr.

Bytter du fra ditt gamle strømselskap og gamle strømavtale får du som oftest både bedre priser på elektrisitet i kroner og øre, og iblant til og med gratistilbud og gavekort. De høye prisene gamle kunder betaler hjelper å finansiere disse gode tilbudene som utelukkende nye kunder får.

Du kan lese mer om dette i denne bloggposten. Moralen er uansett at det lønner seg å bytte strømavtale og/eller strømleverandør om du sitter med en gammel avtale!

Hvilke strømavtaler er best og gir billig strøm over tid?

Når det kommer til gode strømavtaler er strømavtalen jeg selv velger og anbefaler spotpris. Går du for en fastpris avtale kan det være billigst i perioder, men over tid vil en strømavtale som er basert på spotpris være best og gi deg lavest pris på strømmen i lengden.

Husk uansett å sjekke påslag på prisene. En gammeldags avtale om variabel pris pleier ikke å være det beste valget for kunden.

Billig strøm fra norsk vannkraft - noen strømleverandører tilbyr også grønne elsertifikater fra vannkraft

Er du ute etter billig strøm over tid?

Under er en ikke-sortert liste av strømleverandører som er konkurransedyktige over tid og som ofte ligger høyt oppe på listen over leverandører som tilbyr billig strøm:

Om du ikke har tid til å følge med i markedet kontinuerlig for å finne beste pris er det trygt å velge en spotpris-avtale fra en av disse.

Ta gjerne også en titt på mine oppdaterte, mer detaljerte sammenlingssider for strømselskaper der du kan finne hvilken kraftleverandør som tilbyr Norges strømavtaler med de laveste priser på strømmen når det ikke er gratistilbud tilgjengelig.