GRATIS STRØM: Hvordan få gratis og super-billig strøm?

Konkurransen om kundene blant strømleverandørene er knallhard, og det kan du som forbruker nyte godt av. Det dukker nemlig jevnlig opp tilbud som gir deg svært billig strøm - eller i enkelte tilfeller til og med gratis strøm!

Akkurat nå er det ikke flust med gratistilbud, men Tinde har ihvertfall et tilbud der de gir strøm til halv pris i 2 måneder til nye kunder:

Få halv pris på strøm »


Det lønner seg generelt å slå til raskt for slike supertilbud forsvinner erfaringsmessig fort. Flere av tilbudene har allerede forsvunnet: NorgesEnergi, Agva, GNP, Kraftriket og Hafslund.

Hvilke strømselskaper tilbyr superbillig eller gratis strøm nå?

Bestill gratis strøm eller superbillig strøm. Under er en oppdatert liste med selskaper som nå tilbyr eller har tilbudt strømavtaler med helt gratis strøm nylig:

  1. GNP Energy (3 måneder gratis strøm)
  2. Norges Energi (2 måneder gratis strøm)
  3. Hafslund (60 dager gratis)
  4. NorgesEnergi (1 måned gratis strøm)
  5. Norges Energi (500 kroner gratis)
  6. Tinde (halv pris på strøm i 2 måneder)
  7. Fjordkraft (prismatch)

I bunn og grunn er dette mange av de samme selskapene som er å finne på toppen av listen med billigst strømavtaler med lavest pris over tid. Det er liten vits i å ikke gå for billigste strømavtale - da strømmen som kommer ut av kontakten er akkurat det samme uansett strømleverandør. Pris i kroner og øre per kwh er det som teller!

Og kan du sikre deg en strømavtale som gir HELT GRATIS STRØM i en måned eller flere måneder er det selvfølgelig en ekstra gulrot! Det gjeder å følge med på når slike gunstige strømavtaler blir tilgjengelige!

Det lønner seg å være på utkikk etter tilbudene som gir noe ekstra

"Gamle" strømkunder som aldri har skiftet selskap og har beholdt sin gamle strømavtale år etter år er strømselskapenes svar på melkekuer. De sitter ofte med dyre, ikke-konkurransedyktige avtaler og får aldri ta del i de gunstige prisene og gratis-tilbudene som de mer fremoverlente strømleverandørene tilbyr.

Bytter du fra ditt gamle strømselskap og gamle strømavtale får du som oftest både bedre priser på elektrisitet i kroner og øre, og iblant til og med gratistilbud og gavekort. De høye prisene gamle kunder betaler hjelper å finansiere disse gode tilbudene som utelukkende nye kunder får.

Du kan lese mer om dette i denne bloggposten. Moralen er uansett at det lønner seg å bytte strømavtale og/eller strømleverandør om du sitter med en gammel avtale!

Hvilke strømavtaler er best og gir billig strøm over tid?

Når det kommer til gode strømavtaler er strømavtalen jeg selv velger og anbefaler spotpris. Går du for en fastpris avtale kan det være billigst i perioder, men over tid vil en strømavtale som er basert på spotpris være best og gi deg lavest pris på strømmen i lengden.

Husk uansett å sjekke påslag på prisene. En gammeldags avtale om variabel pris pleier ikke å være det beste valget for kunden.

Billig strøm fra norsk vannkraft - noen strømleverandører tilbyr også grønne elsertifikater fra vannkraft

Er du ute etter billig strøm over tid?

Under er en ikke-sortert liste av strømleverandører som er konkurransedyktige over tid og som ofte ligger høyt oppe på listen over leverandører som tilbyr billig strøm:

Om du ikke har tid til å følge med i markedet kontinuerlig for å finne beste pris er det trygt å velge en spotpris-avtale fra en av disse.

Ta gjerne også en titt på mine oppdaterte, mer detaljerte sammenlingssider for strømselskaper der du kan finne hvilken kraftleverandør som tilbyr Norges strømavtaler med de laveste priser på strømmen når det ikke er gratistilbud tilgjengelig.