< >
Annonse:

Spiskammeret - din venn i nøden

Spiskammeret - din venn i nøden Ordet spiskammer lyder som en ting fra tidligere århundrer da supermarkedet ikke var oppfunnet og varene ikke var tilgjengelig overalt og til alle døgnets tider. Bortsett fra syltetøykrukker og saftflasker, er det ikke mange lenger som opprettholder et godt spiskammer med nødvendige varer (eller kanskje jeg tar feil?). Bare tenk over hvor avhengige vi er av andre og lever etter prinsippet fra hånd til munn. Vi har gjort supermarkedet, som attpåtil ofte befinner seg langt bort, til vårt spiskammer.

Mengderabatt utnyttes best mulig. Med et spiskammer kan man bruke tilbudene i matvarebutikkene på en helt annen måte og man mister likevel ikke oversikten over lageret. Er sukker billig og du bruker sukker, kjøp flere kilo.

Du eller flere i familien blir plutselig syke og kan vanskelig organisere handlingen. Da er det kjekt med et lite lager av klassiske, enkle ting for å ordne enkle måltider. Det er ingen som forventer at Hellstrøm skal komme og sjonglere med matvarene i spiskammeret, men spaghetti med tomatsaus klarer de fleste…

For oss med mange venner (det har vi forhåpentligvis alle) er det alltid kjekt å hjelpe til med innhøstingen av bær, frukter og andre godsaker. Mange har rett og slett for mye og inviterer til selvplukk av rips osv. Dersom du har et bra spiskammer og vet å lage saft, syltetøy og andre godsaker vi ikke skriver om her, blir boden fort fylt av namnam til de kaldere årstider.

Spiskammeret til Gjerrigknarken sjøl og hans familie - vår venn i nøden

Hva hvis strømmen går? Her Gjerrigknarken holder hus, går strømmen både titt og ofte, selv om det ikke er lenge av gangen. Kjøleskap og fryseboks tiner fort og varene der ødelegges. Et spiskammer er beregnet å inneholde varer som har lang holdbarhet. Derfor er spiskammeret din venn i nøden. Holdbarhetsdatoen er for øvrig noe alle gjerrigknarker bør trene seg opp til å takle – mange varer er glimrende i lang tid etter at ”holdbarheten har gått ut”.

Det beste argumentet for et spiskammer er likevel det enkleste. Dersom du ikke gidder å handle eller ikke vet hva du skal lage til middag den neste uken (for du planlegger vel like godt som Gjerrigknarken Sjøl?): ta deg en tur i spiskammeret og hold deg hjemme!!! DET sparer penger i en slunken lommebok!

Jeg har ikke plass til noe spiskammer sier du? Selv om du kanskje bor i en liten leilighet i byen, finner du sikkert plass i gangen eller i et kott til å sette opp noen hyller, eller?

Hva har vi så i spiskammeret vårt?

Mel
Sukker
Ris
Grøtris
Havregryn
Knekkebrød
Spaghetti og andre nudler
Sauser og supper
Hermetikk (sjampinjong, asparges, tomater, mais etc.)
Krydder
Kaffe
Te
Kakao
Nøtter
Poteter
Løk
Drikkevarer
og mange andre ting….

Gjerrigknarken og hans familie fører spiskammeret som om det var en matvarebutikk. Nye varer kommer bakerst slik at eldre varer brukes først. Slik er det ingen fare for at noe går ut på dato.

Gjerrigknarkens motto: Har du et godt utrustet spiskammer, vil enhver matkrise treffe deg et hakk lettere og du kan sove roligere om natten…

Tilbyder: Gjerrigknarken Sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?