< >
Annonse:

Hvilken bank har best rente på sparekonto?

Hvilken bank har best rente på sparekonto? Er du blant de som fortsatt har sparepengene dine stående i lokalbanken eller i banken du er totalkunde i? Da kaster du potensielt fortløpende bort penger! Forskjellen på renter kan utgjøre flere tusen kroner per år. Trykk her for å besøke »

Er det vanskelig å bytte sparekonto?

Nei, det er mye enklere enn man skulle tro! For veldig mange av oss har det vært en høy terskel å bytte bankkonto tidligere. I våre dager har dette imidlertid blitt veldig enkelt – du fyller inn noen skjema på bankens nettside, tar frem kodegeneratoren din og signerer elektronisk. Og vips har du gjort det som er nødvendig for at kontoen skal kunne opprettes. Kontoen blir så tilgjengelig etter noen få dager uten at du må gjøre noe mer.

Hva du bør legge vekt på når du velger sparekonto

Så kommer det store spørsmålet – hvilken bank bør du velge? Vanligvis pleier dette spørsmålet å avhenge av flere faktorer:

  • A) hvor stort sparebeløp du har
  • B) hvor fleksibel du er med tanke på antall uttak og bindingstid
  • C) eventuelle gebyrer banken tar

Oversikt over bankenes sparerente – en bank klart best

Vår uhøytidelige sammenligning av banker, se tabell nedenfor, viser at Bank Norwegian kommer best ut på alle kriteriene! Oppretter du en sparekonto hos Bank Norwegian får du i skrivende stund 3,35% innskuddsrente fra første krone (klikk på sparing i menyen øverst på deres sider). Det er ingen uttaksbegrensninger eller etableringsgebyr.

Bank og kontotype Rente Minimumsbeløp Uttaksgrense
Bank Norwegian – innskuddskonto 3,50% 0,- Ingen grense
DnB NOR – fastrenteinnskudd 3,35% 25 000,- Ett års binding
DnB NOR – sparekonto 3,25% 500 000,- 12 ganger per år
Nordea – sparekonto for fordelskunder 3,25% 1 000 000,- Ukjent
Skandiabanken –høyrentekonto 3,20% 100 000,- Ingen grense
Nordea – sparekonto for fordelskunder 3,15% 500 000,- Ukjent
Nordea – sparekonto for fordelskunder 2,75% 250 000,- Ukjent
Nordea – sparekonto for fordelskunder 1,70% 0,- Ukjent

*Se kommentarfeltet for flere alternativer og tips fra våre besøkende!

Er sparepengene mine trygge i banken?

De som husker tilbake til forrige finanskrise husker kanskje at det var minst en islandsk bank som var frempå med svært gode rentetilbud rett før det smalt som verst. Å opprette konto hos dem hadde potensielt vært svært risikabelt hvis de ikke var med i sikringsordningen alle norske banker plikter å være med i.

Det er derfor svært viktig å sjekke at banken du setter sparepengene i er sikret av Bankenes Sikringsfond. Sikringen gjelder på innskudd opp til 2 millioner. Dette vil si at pengene dine står trygt selv om banken skulle gå konkurs, og dette gjelder da i alle norske banker og også hos Bank Norwegian.

Klikk på "sparing" i menyen hos Bank Norwegian for mer informasjon om deres kontobetingelser:

Tilbyder: Bank Norwegian
Leter du etter noe spesifikt?