< >
Annonse:

Stå i mot griske bensinkjeder - lur deg til billigere bensin

Stå i mot griske bensinkjeder - lur deg til billigere bensin Det er et faktum at bensinstasjonene tar seg alt for godt betalt for bensin og øvrig drivstoff. Vi viser deg her hvordan du som forbruker kan kjempe tilbake - og sikre deg billigere bensin hver gang du fyller. 20% rabatt er mulig! Trykk her for å besøke »

Bensinstasjonene er relativt sleipe når det kommer til stykket. De skylder gjerne på at grunnen til at bensinen er så dyr er statens høye avgifter, noe som selvfølgelig er en sannhet med modifikasjoner.

Jeg gir deg her to triks som garantert gir deg billigere bensin. Følger du begge triksene kan du få bensinen opptil 20% billigere! Dette er mye penger hvis en ser hvor mye en bruker på bensin over et helt år.

Steg 1 til billigere bensin – dette trikset fungerer alltid

Skaff deg kortet 365 Direkte (faktaside om 365-kortet) som gir deg penger tilbake på hvert eneste bensinkjøp. Bruker du dette kortet hver gang du kjøper bensin,sparer du kjapt mange hundrelapper. Særlig gunstig er kortet å bruke på Esso (inntil 85 øre per liter i rabatt - 34 øre i fast rabatt per liter + 3,65% cashback). På alle andre bensinstasjoner får du 2% rabatt - i hele verden.

Husk å kun bruke dette kortet til å kjøpe bensin og noter alltid ned hvor mye du bruker. Pass på å ikke glemme Gjerrigknarkens to kredittkortvettregler så unngår du problemer.

365 Direkte er en enhet i anerkjente Danske Bank og er dermed en seriøs kortutsteder som det ikke er noe tull med. Kortet er gratis å bruke til bensinkjøp dersom du betaler faktura innen forfall, altså ingen års- eller månedsavgift. Betaler du ikke i tide (Fy! Da har du ikke fulgt Gjerrigknarkens to kredittkortvettregler) er den effektive renten 25,21 % uavhengig av utestående beløp.

Husk at maksimal sum du kan få tilbake er 2000 kroner per 12 måneder. Så fyller du mer enn 4000 liter per år bør du skaffe deg et kort nummer to. Dette kan eksempelvis ektefellen skaffe seg hvis en har felles bensinøkonomi i en familie.

Steg 2 til billigere bensin – krever litt mer innsats:

Det er et faktum at bensinstasjoner opererer med vidt forskjellige priser – både på tvers av ulike kjeder,  på tvers av bensinstasjoner innenfor samme kjede, og sist men ikke minst avhengig av hvilken dag i uken det er! Prisen på pumpene på en enkelt bensinstasjon kan også innenfor samme dag variere noe, men gjerne ikke så mye.

Hovedstrategien i dette steget er å kartlegge hvor og når det er billigst bensin og hvilke mønstre dette følger. Det mange ikke vet er at bensinkjedene gjerne følger faste prismønster og det vil, med litt innsats og systematisk loggføring, være mulig å “knekke koden”.

Vi anbefaler å ganske enkelt starte opp med å notere ned prisen på din lokale bensinstasjon hver gang du er innom eller kjører forbi og lagre dette i et regneark – etter en tid vil du forhåpentligvis se et mønster. Vanlige mønster kan eksempelvis være at bensinen er dyrest fredag ettermiddag og billigst søndag kveld, men dette varierer fra sted til sted. Dessverre er bensinstasjonene sleipe nok til at de fleste av dem ikke vil opplyse om hvor mye pumpeprisen er hvis en ringer de opp. Heldigvis finnes det ytterligere hjelpemidler en gjerrigknark kan benytte:

Mobilapplikasjonen BensinPris som finnes både til iPhone/iPad og til Android-telefoner og er basert på bruker-dugnad og et kjempehjelpemiddel i jakten på den billigste bensinen. Gjerrigknarken testet ut applikasjonen i Oslo-området for en stund siden og sparte slik over 2 kroner per liter sammenlignet med den billigste og dyreste bensinen. To kroner spart med en bensinpris på 14,50 er hele 14% billigere!

Obs: Applikasjonen må brukes med omhu, det er ikke alle steder folk er like flinke til å legge inn oppdaterte priser – og priser foreldes fort. Gjerrigknarken oppfordrer alle som legger inn applikasjonen til å bli med på dugnaden slik at flest mulig får glede og nytte av den!

Obs2: Ikke la jakten på den billigste bensinen gjøre at vinninga går opp i spinninga. Ikke reis land og strand rundt og let etter billigste pris – da koster de ekstra kilometerne fort mer enn det du tjener på det!

Oppsummert: Nesten 20% billigere bensin

Ved at vi brukte 365 Direkte og BensinPris-applikasjonen fikk vi altså, med utgangspunkt i en bensinpris på 14,48 som det var på den første stasjonen vi kom til, bensinen hele 2,63 kroner billigere. Dette er et avslag på 18,2%!

Kjører du for eksempel 12 000 km i året utgjør dette en innsparing på ca 2000 kroner, altså en betydelig sum. Vi ønsker lykke til i kampen om billigere bensin!

Vi går ut fra alle gjerrigknarker betaler sin regning i tide, men just in case: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12 mnd. Totalt 16 929.

Tilbyder: 365 Direkte
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?