< >
Annonse:

Ikke bare på flyplassen: Du kan sikre deg tax-free rabatt på ALT du handler i utlandet

Ikke bare på flyplassen: Du kan sikre deg tax-free rabatt på ALT du handler i utlandet Når du ferierer i EU-land, kan du spare penger, opptil momssatsen, på MYE av det du handler. Det mange ikke vet er at dette også gjelder utenfor flyplassene!

Du trenger kun å spørre etter en kvittering med "taxfree refund" eller få den stemplet tilsvarende i butikken du handler. Denne kvitteringen kan senere løses inn på flyplassen, der du får refundert det beløpet av kvitteringen som er merket med moms, eller VAT om du får en kvittering på engelsk. Merk at det ofte trekkes et gebyr av dette, så en kan ikke forvente å få refundert absolutt hele momsbeløpet.

Denne ordningen fungerer for alle land du reiser til innen EU, men merverdiavgiftssatsen er ulik fra land til land - opptil 27%. For å vite hva den er i landet du skal til, kan du ta en titt på denne listen med merverdiavgiftssatser i EU-land. Du bør legge merke til at  kjøp må foretas innen en viss tidsperiode før du skal forlate landet. Du får heller ikke igjen momsen på mindre kjøp, som feks dagligvarer.

Husk å undersøke reglene for taxfree-shopping FØR du gjør innkjøp i det landet du reiser til, gjerne på flyplassen på vei inn. Slik er du sikker på at du kan oppfylle alle kriterier for at du skal ha rett på taxfree-refusjon.

OBS: Strengt tatt skal en presentere alle varer en har kjøpt i utlandet for tollmyndighetene ved ankomst i Norge, og slik betale tilsvarende norske avgifter til dem...riktignok er det ikke alle gjerrigknarker som husker på å gjøre dette ;)

Oppdatert: Les Lise sine kommentarer under for en del nyttig tilleggsinformasjon.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: