< >
Annonse:

Eddik og bakepulver

Eddik og bakepulver Tipseren Akidiri fremhever eddik som et genialt sparetips, gjerne i kombinasjon med bakepulver. Les brukerens tips her.

- Et av mine beste sparetips er eddik, forteller gjerrigknarken Akidiri. Eddik har en rekke geniale egenskaper og bruksområder. Det er i tillegg også helt ufarlig for helse og miljø. Eddik dreper bla. mugg, bakterier, midd, løser opp kalk, fett og såperester, og de kjemiske egenskapene fjerner lukt uten å bare dekke over den.

Det er også ypperlig å blande eddiken med bakepulver hvis en ønsker en enda sterkere blanding. Det beste av alt er selvfølgelig at det er svært rimelig i bruk og man slipper å kjøpe dyre produkt for den minste ting.

Billig eddik hos Coop

Ifølge Akidiri har Coop den billigste klare eddiken (7%), om man kjøper i små kvantum, og man betaler rundt 10kr for 6 dl.

Jeg anbefaler 2 sprayflasker, en med ren eddik og en med 50/50 eddik og vann.

Coops eddikflaske har også store gjenger som bla. passer sprayflaskehodene til sprayflaskene til Clas Ohlson.

Noen eksempler på bruk:

Gulvvask: En skvett med eddik i vaskebøtta og evt. noen dråper zalo. Evt. en blanding av 50/50 eddik i en spruteflaske.

Kjøkken: 50/50 eddik på kjøkkenbenken. Ren eddik på ovnstoppen på stekeovnen og drysse over bakepulver hvis det er veldig skittent, ellers bare ren eller 50/50 eddik. Ovnsdøren kan man vaske med å blande en tykk blanding av bakepulver og litt eddik, og la det virke en god stund. Innsiden av ovnen kan vaskes med samme blandingen, for så å sette på ovnen på f.eks. 50 grader i flere timer og så vaske alt bort.

Bad/toalett: 50/50 eddik på servanter og ren eddik til doen, og for å vaske doskåla kan man blande eddik og bakepulver.

Avløpsåpner: 50/50 med eddik og bakepulver, la det virke en stund og skyll med varmt/kokende vann.

Vindusvask og vask av dusjkabinett: 50/50 eddik, evt. en liten dæsj med nylonvask. Ren eddik hvis det er veldig skittent og mye kalk på dusjkabinettet.

Rens av vannkoker: 50/50 eddik, kok opp og la det virke en stund. Skyll med rent vann flere ganger.

Rens av vaskemaskin: En flaske eddik og kjør et kokvaskprogram.

Rens av oppvaskmaskin: En flaske eddik under hovedvasken på max. temp.

Tøymykner: Ren eddik i tøymyknerskuffen på vaskemaskinen gjør klærne myke og fjerner vond lukt i klærne. Det kan være en fordel å kjøre en ekstra skyllesyklus, dersom det er mulig på vaskemaskinen din. Eddiklukten forsvinner som regel når klærne tørker.

Luktfjerner: Sett en skål eller lignende med ren eddik, der du ønsker å fjerne lukt. F.eks. på badet, kjøkkenet eller i kjøleskapet.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?