< >
Annonse:

En ung gjerrigknarks bekjennelser

En ung gjerrigknarks bekjennelser Gjesteinnlegg fra en jobbskyggende ungdom: Hver ukedag må jeg som pliktoppfyllende ungdom flest gå på skolen for å lære. Men hvem sier at å lære er det eneste man kan gjøre på skolen?

Skolebussen

Hele sparsommeligheten begynner med en gang jeg setter meg på skolebussen, for å ta buss sammen med sikkert 40 andre elever sparer ikke bare bensin, men sparer også morgengretne voksne for mye bry. For ikke å snakke om at jeg (og de aller fleste andre) tar bussen hjem igjen også!

Fyll vannflasken på skolen

Mens man lærer om sannsynlighet i matte og ordklasser i norsk blir man fort tørst også. Da kommer den tomme vannflasken jeg tar med meg hjemmefra inn i bildet. I tillegg til å veie lite i ryggsekken min, sparer jeg også på vannet ved å fylle den opp ved drikkefontenen i skolen. Penger spart er penger tjent!

Gratis skolefrukt

Sunnhet er også viktig for enhver gjerrigknark, og derfor benytter jeg meg selvsagt av det gratis frukttilbudet vi har på skolen. Renslighet kommer godt med, og både på skolen og etter trening kan jeg dusje gratis, og siden jeg har kroppsøving og trening to ganger i uka, trenger jeg egentlig bare dusje tre ganger hjemme i løpet av uka. På dette sparer jeg en del vann og strøm.

Spar strøm på dingsene

Hjemme kan spesielt elektronikk legge litt ekstra press på strømregninga hvis man ikke er forsiktig. Å slå av musikkanlegg og datamaskin når man forlater huset eller ikke bruker noen av delene kan hjelpe litt på det.

En vanlig felle mange går i er å ikke slå av skjermen når man slår av datamaskinen, for det er to separate ting. Riktig nok drar ikke en skjerm i hvilemodus mye strøm, men alle monner drar.

Jeg oppfordrer alle andre til å følge noen av disse rådene og dermed føre andre på gjerrighetens vei.

Lenge leve gjerrigknarkene!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?