< >
Annonse:

Hvordan arrangere billig barnebursdag

Hvordan arrangere billig barnebursdag Ønsker du å feire bursdagen til barnet ditt uten å bruke en masse penger? Har du latt deg lure av andre foreldres turer til bowlinghaller, gokartbaner eller lekeland med «snekrede» bursdagsfeiringer? Det er på tide å «ta tilbake» barnebursdagen nå!

Tør du diskutere med andre foreldre?

For det første er det en ting du som forelder kan gjøre for å unngå at barnebursdagene blir helt ekstreme, nemlig å be om at saken diskuteres for eksempel på et foreldremøte.

Det er utrolig hvor mange andre foreldre som kommer til å være enig med deg i at bursdagen ikke behøver å bli mer og mer ekstrem hvert år.

Dersom i alle fall endel foreldre er enige om at man ikke behøver å overdrive fra år til år, blir alle lykkelige :).

Planlegg godt

En bursdag som skal være billig og morsom må planlegges. Eventuelle innkjøp skal jo ordnes, invitasjoner skal lages og leveres ut osv.

Dersom barnet ditt har fødselsdag midt i uken, kan du kanskje «forhandle» deg frem til å arrangere bursdagsselskapet helgen etter. Selve fødselsdagen markerer man jo uansett, men det er ingen venner av ungen din som «krever» fest samme dag.

Hvor mange inviterer man?

Den merkelige tradisjonen med å invitere «alle» i klassen eller «alle jentene» synes jeg er noe tull. En bursdagsfeiring er en personlig feiring av barnet ditt som har bursdag. Hvorfor skal man invitere barn man ikke nødvendigvis leker med eller ønsker å feire med?

Hvorfor ikke heller ta varianten «du får invitere så mange som du blir gammel»? Fyller barnet ditt 7 år, kan han eller hun invitere 7 gjester osv. På den måten har man et greit prinsipp og en enkel oversikt over hvor omfattende festen blir.

Husk også å angi tidspunkt for feiringen. 2-3 timer holder i massevis. Sett et bestemt tidspunkt for når festen slutter, slik at foreldrene henter da. Det beste er om alle blir hentet til samme tid.

For å unngå trøbbel med skolen dersom ikke "alle" inviteres, anbefaler jeg å levere ut invitasjon i postkassen til de forskjellige som skal inviteres (slippe drama i klasserommet...).

Lag invitasjoner selv

Du må ikke kjøpe invitasjonskort. Bruk en ettermiddag i god tid før invitasjonen skal ut og sett deg ned med barnet ditt for å lage invitasjonskort selv. Bruk dine og barnets kreative krefter (utrolig hvor mange ideer man kan ha når man koser seg sammen) og tegn, mal og skriv invitasjonen på små kort som er laget av vanlig A4-ark klippet opp i 4 biter.

Istedenfor å bare skrive at festen finner sted hjemme hos dere, kan dere skrive hva som skal skje – for en kreativ og gjerrig bursdag inneholder selvsagt leker. Hvorfor ikke komme med en tekst som «Vi skal feire hjemme hos meg – leke sammen, spise kake sammen og ha det gøy sammen». Jeg kan nesten garantere at foreldre som dytter festbarna inn i en bil og plasserer dem på McDonald’s blir misunnelig på dere.

Husk også å notere på invitasjonen at foreldre bør kontakte deg kjapt dersom det er spesielle hensyn som må tas (for eksempel mht. maten) – be ganske enkelt om en SMS.

Hva skal man spise?

De fleste barn er lite opptatt av hva som kommer på bordet - kanskje med unntak av bursdagsbarnet selv. Du har sikkert opplevd hvor kjapt tiden ved matbordet går unna – ungene vil jo ofte heller leke.

Hovedsaken er å velge noe som er enkelt for deg å forberede. Og det er ikke nødvendig å gjøre for mye ut av matserveringen. Det behøver vel ikke være en flott stylet fotballkake?

Hva med pølse i brød med sjokoladekake eller selvlagede sjokolademuffins til dessert? Tror du forresten at hele matbordet må være fullt av usunne ting? Du kan også kutte opp frukt og grønnsaker og dandere på bordet – det går unna skal du se.

Istedenfor å dele ut godteposer (som burde være totalt unødvendig), kan du kjøpe inn godteri (på for eksempel Europris) og ha på et flott serveringsfat. Ønsker du den litt mer sunne varianten, kan du servere oppskåret frukt. Gira blir ungene uansett!

Er du en lur gjerrigknark, passer du på å kjøpe inn for eksempel First Price wienerpølser, First Price ketchup osv. Det hender nok at det dukker opp noen kresne barn på bursdagsfeiringen («jeg spiser ikke First Price!»), så da er det jo bare å fylle ketchupen over i en annen flaske og gjemme unna forpakningen til pølsene. Igjen, ungene er ikke opptatt av maten!

Morsomme leker som ikke koster noe/all verdens

Du synes kanskje ikke det er morsomt å leke lenger? Husk at du er voksen, unger setter stor pris på aktiviteter der de kan være aktive og ha det gøy. Det skal ikke mye søking til på internett for å finne en rekke ideer til hva dere kan av leker på barnebursdagen hjemme, f.eks. denne siden fra Dekorama.

Her er mine personlige favoritter som alltid har funket toppers i bursdager:

Slå på gryta

Dette er den største slageren i alle bursdager vi har arrangert i vårt sparsommelige hjem. Sett en gryte på gulvet og legg enten en godis eller en lapp med en aktivitet som skal gjennomføres under. Bind et tørkle over øynene til den som skal i ilden. Han eller hun får en tresleiv i hånda og blir dreid flere ganger rundt.

Nå skal gutten eller jenta krabbe rundt på gulvet og bruke tresleiva til å finne gryta. De andre hjelper til ved å rope «varm» eller «kald» alt ettersom ungen nærmer seg eller fjerner seg fra gryta. Når gryta er funnet, slår vedkommende et par ganger på gryta og får innholdet under (eller må gjøre aktiviteten).

Adjektivhistorie

Lag en historie om bursdagsbarnet eller om alle gjestene. Svikter fantasien kan du jo bruke denne historien som utgangspunkt. Viktig å ha plass til mange adjektiver, men ikke fyll de inn. Deretter lar du alle barna komme med forskjellige adjektiver som du fyller inn i historien, før du til slutt leser den opp.

Ballongleken

Har du god plass, så er ballongleken en morsom sak. Du behøver ballonger og litt hyssing til hver. Gjør ballongene og hyssingen klar før bursdagen starter.

Hvert barn får en ballong som de knyter på sitt høyre ben – kanskje de kan hjelpe hverandre hvis det er vanskelig? Deretter hopper barna rundt og prøver å tråkke på hverandres ballonger. De som mister ballongen sin må forlate leken, men må gjerne stå å heie på de andre barna. Den som blir igjen til sist har vunnet.

Kims lek

Du trenger forskjellige gjenstander og en stoppeklokke hvis du har.

Denne leken er god hukommelsestrening og er særlig morsom for de eldste ungene. Start med å legge noen gjenstander på et bord og dekk til med en duk. La barna få se på gjenstandene i 30 sekunder og dekk så til alle gjenstandene. Nå skal alle prøve å huske hva de så, og etter litt trening blir barna bedre og bedre på å huske gjenstandene.

Hvem klarer å huske flest?

Flasketuten peker på

Alle setter seg i ring på gulvet med en tomflaske i midten. Bursdagsbarnet starter leken med å snurre på flasken og si :"Den som flasketuten peker på skal........."

Her er det bare oppfinnsomheten som setter grenser, men aktiviteter som løpe rundt huset, hoppe opp og ned osv. er populære. Den som flasketuten peker på, må utføre ordren. Så er det den sin tur til å snurre flaska og bestemme hva nestemann må gjøre.

Viktig at alle er enige om at poenget ikke er å drite ut den som utføre «straffen».

Hva slags ideer har du å komme med?

Vi vet at mange av dere har feiret barnebursdager mange ganger. Har du tenkt over hva som funket best og som ikke kostet noe særlig? Kom med ditt tips her i kommentarfeltet!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/gjerri98/www/_v2/classes/CategoryPage.class.php on line 236