< >
TIPS: Vinn iPhone XS, Playstation Pro, Ipad, flaxlodd og sjokolade i Gjerrigknarkens Julekalender!
Annonse:

Posten øker portoen fra 1. januar 2014: Gjerrigknarken har den enkle løsningen

Posten øker portoen fra 1. januar 2014: Gjerrigknarken har den enkle løsningen Luringene i Posten Norge gjør det dyrere å sende brev fra 1. januar 2014, men det er jo ikke akkurat noe de snakker særlig høyt om. Dersom du sender en del brev eller julekort i 2014 for den saks skyld, bør du i alle fall sørge for å sikre deg før nyttår. Følg Gjerrigknarkens råd! Trykk her for å besøke »

Vanskelig å forstå Postens prislister

Gjerrigknarken har forsøkt å forstå prislistene til Posten, noe som ganske sikkert krever akademisk utdanning på høyt nivå. Det er tydelig at brevmonopolisten forsøker seg med en spansk en, siden de øker portoen for brevene som de fleste sender (nemlig de under 20 gram), mens de for enkelte andre vektklasser senker prisene (særlig til utlandet utenom Europa).

Bedrifter skånes, mens privatpersoner tar prisøkningen

Siden Posten ikke øker portoen for brev under 20 gram som sendes som B-post (altså minst 20 eksemplarer), men øker den for A-post fra kr 9,50 til kr 10, er det tydelig for oss at bedrifter skånes, mens den vanlige mann skal tynes litt ekstra. Hva synes du om det?

Ta en kikk på et lite utsnitt fra pristabellene som jeg har markert med farger. Rød betyr prisøkning, grønn betyr prisnedgang og gul er uendret pris. Ikke akkurat lett å se noe system, men det er vel også meningen, ikke sant?

Posten øker portoen fra 1. januar 2014 - visste du det?

Hva kan du gjøre for å bruke minst mulig penger på porto?

Løsningen er åpenbar. Enten får du sende enda færre brev enn du allerede gjør, eller så får du kjøpe inn ruller med A- frimerker som altså ikke er markert med en sum.

Rullene med A-frimerker koster kr 950 dersom du kjøper dem senest 31. desember 2013, men etter nyttår vil samme rullen koste kr 1000.

Du sier kanskje at du ikke bryr deg om den 50-lappen, for så mange brev sender du ikke? Vel, du om det. Men en gjerrigknark vet at frimerkene ALDRI blir ugyldige. Poenget er altså å kjøpe valørløse frimerker.

Siden Posten Norge er flinke til å øke portoen hvert eneste år, kan du spare gode penger på å bruke A-frimerkene i mange år fremover.

Hvorfor ikke allerede nå tenke på julekortene du skal neste jul – du får helt sikkert bruk for frimerkene du handler til en gunstigere pris før nyttår!

Jeg stikker i alle fall på Posten på mandag eller tirsdag for å shoppe frimerker!

Hva kan du gjøre når Posten er for sløv til å stemple frimerker?

Som vi har fortalt om i artikkelen Hvordan spare porto ved å fjerne frimerker fra brukte konvolutter er Posten stadig sløvere til å stemple frimerker. 

Selv om Gjerrigknarken fikk kjeft av Postens informasjonsdirektør fordi han mener vi oppfordrer til lovbrudd, så sier vi bare: GJØR DET DU FØLER FOR - OG TA LIMSTIFTEN I BRUK.

Prisliste for Posten 2013

Prisliste for Posten 2014

Tilbyder: Posten