< >
Annonse:

Gjerrigknarkens guide til bytting av julegaver

Gjerrigknarkens guide til bytting av julegaver Selvsagt var du glad for hver eneste gave du fikk på julaften, men det er jo ikke til å unngå at du fikk noe dobbelt, noe unødvendig eller kanskje et gavekort som du uansett ikke kommer til å bruke. Det er på tide å finne ut hva du vil gjøre med gaven. Trykk her for å besøke »

Tenk over om du virkelig trenger å bytte

Mange ganger kan det være kjekt å spare på gaver som du fikk. Du har sikkert behov for gaver å gi til andre. Gjerrigknarken sparer gjerne på «overflødige» gaver og lagrer dem på et lurt sted. Jeg handler til og med kommende gaver når det er salg – sjekk min artikkel Nå er det tid for romjulssalg - gjør kloke kjøp og spar penger som gir deg gode sparemuligheter.

En annen kjekk sak er å skrive opp hva du fikk av hvilke personer – når din gamle tante dukker opp på besøk utpå våren og lurer på hva som hendte med gaven hennes, er det særdeles greit å vite hva du skal snakke om; og ikke minst ha en god historie på lager dersom du har byttet den inn i noe mer praktisk.

Bytte julegaver i romjulen

Romjulen er byttetid

Ikke vent for lenge med å bytte det du ønsker å bli kvitt. Noen butikker har lengre frister, men jo fortere du setter i gang, jo mer innstilt er butikken på å la deg bytte. De er nemlig ikke forpliktet til å godta et bytte, selv om mange tror det.

Du har ikke krav på å få pengene tilbake, de fleste butikkene gir deg gavekort eller direkte bytte der og da. Sjekk hva som gjelder i din forretning.

Romjulen er forresten den perfekte tiden for å bytte julegavene, du får nemlig mer igjen fordi de fleste butikker har romjulssalg med en rekke tilbud på alt mulig. Dermed kan du få flere varer for den opprinnelige prisen på din julegave.

Enkle tips når du skal bytte julegaver

1. Vær tidlig ute. Bruk romjulen, da har du kanskje bedre tid og får til og med fordeler av romjulssalget.

2. Ta med kvittering eller byttelapp dersom du har det. De fleste godtar uansett et bytte dersom varen er ubrukt.

3. Grip fatt i betjeningen eller gå rett til kassen for å fortelle at du vil bytte. Det skaper bare usikkerhet dersom du fyker rundt i butikken med din julegave…

4. Dersom varen er kjøpt på nettet, er det ofte kjekt å spille med åpne kort overfor den som ga deg gaven. Du kan benytte deg av angreretten når det gjelder varer kjøpt via internett.

5. Husk at betjeningen i forretningene er stresset i romjulen, vær høflig og fremlegg ditt ønske på en trivelig måte. Det er ingen vits i å kjefte og smelle, husk at bytte av julegaver er noe butikkene gjør for å tilfredsstille dine ønsker som kunde.

Bytt julegaver med andre

Hva med å bytte julegave eller gavekort med andre?

Ofte kan det være like greit å bytte gaven direkte med andre, for eksempel via internett.

Vibytter.no er en markedsplass på internett der du kan bytte det du ikke trenger til noe du vil ha. Du kan både lete gjennom eksisterende annonser eller opprette en selv. Det koster kr 29 å opprette en annonse, så du bør tenke gjennom om det er lønnsomt for deg.

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å høre om andre vil bytte med deg

Et alternativ er å bruke kommentarfeltet i denne artikkelen til å fortelle hva du kan tenke deg å bytte bort og hvordan folk kan komme i kontakt med deg.

Siden du benytter din konto på Facebook og kanskje får meldinger, bør du være flink til å sjekke meldinger i innboksen som merkes med «Annet» - rett og slett fordi Facebook er litt for flink til å sile bort meldinger fra andre.

Beregn god tid

Det viktigste tipset når du skal bytte julegaver i romjulen er å ha nok av tid. Kombinert med romjulssalget er det et salig press på de ansatte i butikkene, og dem er du jo avhengig av å få kontakt for å byttet du ønsker.

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune: