< >

Slik kjøper du brus og godteri billig på nett

Slik kjøper du brus og godteri billig på nett Er du på jakt etter brus og godis til lørdagskosen, er det enkelt for deg selv om du ikke kan ta turen til Sverige. Økningen i sukkeravgiften i Norge har gjort det enda billigere å handle på nett, og jammen er det enkelt også!

De siste årene har det dukket opp flere tilbydere i utlandet som har spesialisert seg på å selge brus og søtsaker til nordmenn.

De mest kjente tilbyderne er:

MaxGodis 

Swecandy

Yoolando

XLGodis

Godteributikk.com

Selvsagt er det smartest å klare seg uten søtsaker og brus og på den måten spare penger, men de fleste av oss unner oss vel litt i ny og ne. Da er det ekstra lurt å ta en kikk på tilbudene som de utenlandske nettbutikkene tilbyr oss nordmenn via posten.

MaxGodis er nok den mest kjente av tilbyderne av godis på nett, og dette firmaet har mange av de samme produktene som du finner i norske kiosker og dagligvareforretninger – f.eks. fra Freia, Brynild og til og med litt fra Hval Sjokoladefabrikk.

Swecandy er en ny tilbyder som har alle de klassiske brus- og godisproduktene vi nordmenn pleier å bestille. Jeg har selv nylig bestilt brus fra Swecandy for å teste, og det tok faktisk under en uke fra bestilling til levering. Tommel opp!

XLGodis har mange av de samme produktene, men har også spesialisert seg litt mer på varianter som er sukkerfri, fair trade eller til og med søtsaker for veganere.

Yoolando er en tysk nettbutikk som selger både drikkevarer og godterier fra kjente merker, men i tillegg har en del andre dagligvarer som ketchup, dyremat, nøtter, Nutella, vaskemiddel osv.

Godteributikk.com selger også fra Tyskland og fokuserer for det meste på dansk og tysk godteri som Haribo, BonBon, Katjes og slikt - i tillegg til brus.

Husk netthandelsgrensen på 350 kroner inkl. moms

Når du handler fra utlandet, bør du alltid huske på at du skal unngå tollgebyr og moms. Det betyr at bestillingen din ikke må overskride 320-330 kroner. De utenlandske godisbutikkene har gjort det enkelt for deg, og gir beskjed når grensen er nådd.

Alle butikkene har en frakt inn til Norge på ca. 20 kroner (som må beregnes i 350-kronersgrensen), i tillegg kommer frakt i Norge. Frakten i Norge regnes IKKE med i 350-kronersregelen.

Fraktkostnadene til Norge

Frakten beregnes altså i to deler – EU-frakten (fast fraktkostnad til grensen) og frakten inne i Norge (via PostNord).

EU-frakten er alltid 20 kroner (Yoolando kr 19,90), mens PostNord-frakten i Norge er avhengig av hvor mye bestillingen din veier.

Sammenligning av priser på brus

Som nevnt tidligere, så varierer produktene de forskjellige nettbutikkene selger. Alle butikkene selger brus og mineralvann, og det er særlig slike produkter som nordmenn handler på nett. Sukkeravgiften lenge leve!

La meg ta et enkelt eksempel på hvor mye du må betale for Coca-Cola:

1 brett med Coca-Cola

MaxGodis kr 187 inkl. all frakt

Yoolando kr 222,49 inkl. all frakt

XLGodis kr 214 inkl. all frakt

Godteributikk.com kr 279,65 inkl. all frakt

(Swecandy har minimumsbestilling på kr 230, så ett brett nytter ikke å bestille).

 

2 brett med Coca-Cola

MaxGodis kr 309 inkl. all frakt

Yoolando kr 304,78 inkl. all frakt

Swecandy kr 354 inkl. all frakt

XLGodis kr 377 inkl. all frakt

Godteributikk.com kr 414,35 inkl. all frakt

 

4 brett med Coca-Cola

MaxGodis kr 618 inkl. all frakt (oppdelt i 2 bestillinger á 2 brett)

Yoolando kr 469,76 inkl. all frakt

Swecandy kr 621 inkl. all frakt

XLGodis kr 754 inkl. all frakt (oppdelt i 2 bestillinger á 2 brett)

Godteributikk.com kr 828,70 inkl. all frakt (oppdelt i 2 bestillinger á 2 brett)

I denne enkle prissammenligningen av brett med Coca-Cola ser man at det er billigst å kjøpe ett enkelt brett (24x bokser) fra MaxGodis, mens det er soleklart billigst om du kjøper 4 brett via Yoolando.

Hvorfor er det så ekstremt mye billigere å kjøpe 4 brett Coca-Cola via Yoolando?

Yoolando har vært smarte og satt prisen på 4 brett til kr 329,96. I tillegg kommer EU-frakten på kr 19,90. Til sammen blir dette kr 349,86 som altså er 14 øre under tollgrensen!

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈