< >
Annonse:

'Julekongen' - årets NRK-julekalender for store og små

'Julekongen' - årets NRK-julekalender for store og små Du tror kanskje ikke at en gjerrigknark liker julen, julekalendere, gaver og slikt? Men da tar du skammelig feil. Jeg bruker tross alt hele året på å finne gunstige julegaver som jeg kan gi bort til store og små i familien. Og julekalendere på TV, som årets Julekongen, hører selvsagt med til moroa.

Helt siden NRK første gang viste Jul i Skomakergata i 1979 har jeg sittet fjetret foran tv-skjermen i førjulstiden for å få med meg julestemning, julespenning og julemoro.

I år venter jeg spent på et gjensyn med Julekongen – julekalenderen fra NRK som først ble vist i 2012.

De første årene var jeg selv en ivrig titter fordi jeg var i den rette alderen, i senere år har jeg naturlig nok kost meg foran TV-julekalenderen sammen med egne barn.

Og tiden imellom har jeg jammen tatt meg tid til å se på hyggelige julekalendere som

  1. Teodors julekalender
  2. Jul på Sesam stasjon
  3. Amalies Jul
  4. Jul i Blåfjell
  5. Jul på Månetoppen

TV-julekalenderne som har gått på andre tv-kanaler har jeg aldri brydd meg særlig om. Ikke fordi jeg elsker NRK som en stats- og skattefinansiert kringkastingsinstitusjon (tvert imot), men rett og slett fordi kvaliteten på julekalenderne som NRK viser er mye høyere enn «disse andre».

Nå har vi endelig begynt å nærme oss årets julekalender – det er jo faktisk ikke mer enn to måneder igjen. Du ler kanskje, men jeg ser frem til både jul, måneden desember, alle julekalenderne på nett der jeg kan vinne stort og smått og fremfor alt se på Julekongen på NRK.

Om Julekongen:

Julekongen handler om hovedpersonen Kevin som får beskjed om at han og familien ikke kan feire jul hjemme fordi det er sopp i husveggene. Han får det ikke akkurat lett når familien hans får tilbud om å feire julen hos klassekameraten Peder Krohn – som han definitivt ikke har et godt forhold til.

Men Kevin oppdager en tunnel til en skjult ridderdal og lurer på om det kan være løsningen på julefeiringen. Handlingen foregår i to forskjellige universer.

Det er kjente skuespillere som gjør forventningene til kvaliteten på Julekongen skyhøye – Herborg Kråkevik, Gisken Armand, Jon Skolmen, Robert Stoltenberg, Paul Ottar Haga, Edward Schultheiss og Bjarte Paul Tjøstheim. Alle skuespillerne, i tillegg til endel amatørskuespillere, vil nok gjøre Julekongen til en super ventegreie i førjulstiden.

Gleder du deg til årets julekalender – Julekongen – like mye som Gjerrigknarken?

💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?