< >
Annonse:

Bekjemp forkjølelsen så billig som mulig

Bekjemp forkjølelsen så billig som mulig Det er mange som snufser rundt deg, enten det er vår, sommer, høst eller vinter. Heldigvis har jeg (bank i bordet) holdt meg unna forkjølelse så langt. Hva gjør en gjerrigknark for å bekjempe forkjølelse på billigst mulig måte? Kanskje du har gode tips å komme med?

Når du blir forkjølet eller får tett nese er det viktig at du unngår at passasjen mellom bihulene og nesen blir tett. Skyll derfor jevnlig med saltvann for å unngå tett nese.

Bruk nesehorn eller neseskyllekanne

Istedenfor å kjøpe nesespray (utrolig dyre dråper) når nesa er tett, satser jeg heller forebyggende. Vinterstid legger jeg inn en neseskylling et par ganger i uken med saltvann jeg har laget selv. Dermed får jeg skylt ut både busemenn og bakterier som alltid koser seg i nesegangene.

Det enkleste er å investere i et nesehorn (nei, ikke neshorn – ville vært betraktelig dyrere å få fraktet hos med prisnivået hos Posten) eller en neseskyllekanne – dette kan du kjøpe på ditt lokale apotek (ta en kikk på f.eks. Boots apotek for å se hvordan nesehornet ser ut).

Lag ditt eget saltvann

Du tror kanskje det er komplisert å lage sitt eget saltvann? Du behøver ikke destillert vann eller lignende. Bruk temperert vann fra springen (35-37 grader). Dette vannet er mer enn rent nok, for i nesen er det alltid rikelig med bakterier. Tilsett en toppet spiseskje salt eller havsalt til en liter vann og rør godt rundt til alt er løst opp.

Dersom du allerede er godt i gang med forkjølelsen eller bihulebetennelsen, er det viktig at du skyller nesegangene hyppigere og med kraftigere saltblanding. Jo mer snørr, jo mer salt – da løses slimet bedre og slimhinnehevelsen går raskere ned.

Tenk på allergiene i samme slengen

Denne neseskyllingen er forresten også ideell i forhold til allergier om våren og sommeren. Gjerrigknarken sjøl er allergisk mot pollen osv. og setter pris på en god skylling både titt og ofte i de heftigste periodene. Jeg bruker da så visst ikke allergispray!

I tillegg til neseskyllingene er det naturlig at vi også gjør andre ting for å hindre forkjølelsen i å ta tak.

Drikk masse sunn te

Jeg drikker uhorvelige mengder av grønn te eller annen urtete (ta en kikk i artikkelen Akt skillingen, så akter daleren seg selv for å se hvordan du gjør det på ekte gjerrig vis).

Kle på deg davel!

Og selvsagt flyr jeg ikke rundt i underbukse og t-skjorte om vinteren.

Har du gode tips?

Har du noen gode tips å komme med for å holde deg frisk? Vi vil jo gjerne holde oss friske, unngå dyre legemidler og doktorbesøk!

Tilbyder: Gjerrigknark.com
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?