< >
Annonse:

Akt skillingen, så akter daleren seg selv

Akt skillingen, så akter daleren seg selv - Det er vel ikke så farlig vel? hørte jeg en guttunge si til en kompis på gata da han kastet tomflasken i søpla istedenfor å legge den i sekken sin. Umiddelbart tenkte jeg at denne gutten neppe blir noen god gjerrigknark eller en millionær for den saks skyld. Det er de små sparemulighetene som gir meg en god følelse og samtidig et steg nærmere økonomisk uavhengighet. Hva gjør du?

Dersom du er god i matematikk, burde du ta deg tid til å regne litt på hva du egentlig kan tjene på de små tingene i livet. La meg ta et greit eksempel fra min egen hverdag. Hver morgen lager jeg en full tv-kanne med te ved hjelp av enten to teposer eller litt løs te i et teegg. Jeg har da cirka 1,5 liter te til den dagen. Andre tar en tepose for hver eneste kopp de vil drikke. La oss ta en gjennomsnittlig pris på kr. 2 per tepose. Gjerrigknarken har altså 1,5 liter te for kr. 4. Med et snitt på 200 ml te i hver kopp, vil sløsefanten måtte bruke 14 kroner for å ha samme mengde te som jeg. 

Jeg sparer altså en tier om dagen ved å koke te på min måte. La oss si at jeg gjør dette 5 dager i uken 40 uker i året. Det blir en besparelse på kr. 800 per år. Disse pengene kan jeg enten spare eller bruke på noe jeg har lyst på.

Slik tenker en ekte gjerrigknark. Det er derfor jeg tar med tomflasker hjem og ikke lar dem ligge i grøfta. Det er derfor jeg betaler dagligvarene mine med kort slik at jeg slipper å tape penger på at det rundes av. Det er derfor jeg identifiserer meg med Onkel Skrue uten at jeg dermed er en gammel grinebiter som forsøker å lure andre, jeg lurer bare sløsefanten i meg selv.

Tilbyder: Gjerrigknarken sjøl
💡 Prøv min gratis tjeneste for sammenligning av mobilabonnement - det er dumt å betale for mye 👈
Motta ulike varslinger fra Gjerrigknarken Rune:
Leter du etter noe spesifikt?