< >
Annonse:

Pant flasker med omhu og tjen ekstra penger

Dersom du panter store flasker enkeltvis, vil du tjene en femtiøring ekstra for hver eneste flaske. Følger du dette prinsippet konsekvent hele tiden, vil du i det lange løp bli rik. Så synd at det tar lang tid og kanskje vil irritere livet av kassapersonalet i nærbutikken din. Trykk her for å besøke »

Etter at femtiøringen forsvant, har det oppstått en gylden mulighet til å sikre seg høyere pant på store flasker. En stor flaske er jo verdt kr 2,50, og når du gir pantelappen for en enkelt flaske til kassapersonalet, må de runde av oppover og på den måten gi deg kr 3 for flasken.

Trikset fungerer jo dessverre kun når du ikke handler noe annet, så derfor kan dette være et tidkrevende arbeid.

Dette med avrunding opp eller ned til nærmeste hele kroner er for øvrig noe du kan utnytte til din fordel. Dersom du handler, bør du ta en kikk på displayet når alt er skannet av kassereren. Dersom beløpet er 49 øre eller mindre, burde du handle kontant.

La oss si at du skal betale kr 348,45 i kassen. Dersom du betaler med kort, må du betale nøyaktig det beløpet. Men dersom du betaler kontant, slipper du unna med kr 348 (altså 45 øre spart!). Er beløpet f.eks. kr 348,59 vil kontantbeløpet bli kr 349, så da lønner det seg å betale med kort (hvis ikke gir du i praksis butikken 41 øre…)