Spar tilbyr plast- og papirposer til lik pris

Foto: Spar
Foto: Spar
Spar ønsker å gjøre det enkelt for kundene å velge miljøvennlige alternativer og innfører lik pris for plastpose og papirpose - fra og med uke 48.

Førjulstiden er en travel handletid for mange, der det ofte blir flere turer på butikken og mange varer i kurven. Ikke alle makter å redusere handleturene når det står spesielle dager og familiemiddager på programmet.

- Det aller beste er selvsagt å ta med gjenbruksnett eller plastposer du allerede har liggende hjemme - det skåner både lommebok og miljø, sier Rune Kaino Nikolaisen fra Gjerrigknark.com. Han synes likevel det er spennende at Spar nå innfører lik pris på plast- og papirpose. Hva vil folk velge?

Lik pris på plast- og papirposer gjelder hos Spar fra mandag 25. november.

Hva er egentlig best - plastpose, papirpose eller gjenbruksnett?

Handlenett eller gjenbruksnett krever ressurser for å bli produsert og er som alle andre produkter en miljøbelastning i seg selv. Men: Jo flere ganger du bruker gjenbruksposen, jo mer miljøvennlig (og ikke minst lommebokvennlig) blir posen.

Plastposer har stor grad av gjenvinning, men endel poser havner i naturen, som de fleste av oss vet. Også her gjelder det å gjenbruke posene, ta dem med neste gang du skal handle istedenfor å kjøpe nye hver eneste gang.

Produksjon av papirposer er selvsagt heller ikke klimanøytral, posene er tyngre og krever mer plass under frakt - det gir dermed større transportutslipp. Men papirposer som havner i naturen vil etter hvert gå i oppløsning.

- Uansett hva du bestemmer deg for, er det kjekt å la lommeboka regne for deg. Bruk hukommelsen eller "mengdetrening" og sørg for å ta med poser til handleturene dine. Det sparer bra med penger, bare regn selv hvor mange hundre- eller til og med tusenlapper i året du bruker på å glemme dem hjemme, sier Nikolaisen fra Gjerrigknark.com.

Aktuelle saker fra den siste tiden: