NAV utbetaler forskudd på dagpenger før påske - om du søker i dag

Foto: Gjerrigknark.com
Foto: Gjerrigknark.com
Permitterte og arbeidsledige som venter på å få behandlet søknaden sin kan søke om forskudd på dagpenger. NAV må ha søknaden din senest fredag 3. april for å sikre at du får forskudd utbetalt onsdag 8. april.

I første omgang vil NAV prioritere å få ut penger til de som har søkt om dagpenger i løpet av de siste to ukene.

Forskuddet vil være litt i underkant av det NAV tror du vil få i dagpenger. NAV forskutterer for en måned, beløpet vil være omtrent 60 prosent av tidligere lønn opp til 6G (600 000). NAV holder tilbake 25 prosent av forskuddsbeløpet til forskuddstrekk for skatt, som beregnes etter skattekortet når saken er ferdig behandlet. Forskuddet vil bli avregnet mot det endelige dagpengevedtaket, når det foreligger.

Ordningen gjelder altså både for permitterte og arbeidsledige. Den gjelder ikke for frilansere og selvstendig næringsdrivende, der Stortinget har vedtatt å opprette en helt ny stønadsordning. For denne gruppen jobber regjeringen videre med å finne en løsning.

Det er kun mulig å søke om forskudd på dagpenger via den digitale løsningen til NAV.

Hva skal du gjøre dersom du ikke får innvilget forskudd på dagpenger? Du kan ha rett til dagpenger, selv om du ikke får søkt eller innvilget forskudd. Dersom du ikke får forskudd, kan du kontakte NAV for å vite om du har rett til økonomisk sosialhjelp mens søknaden din behandles.

Les mer informasjon på NAV sine nettsider.

Aktuelle saker fra den siste tiden: